Alvor: Slaveri i dag

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Slaveri. En fryktelig ondskap. Mange tror slaveri er et fortidsminne. I virkeligheten har det ALDRI NOENSINNE i historien vært SÅ MANGE slaver i verden som NÅ.

For 171 år siden startet den amerikanske sønn av en slave Frederick Douglass sammen med Martin Delany - to av de viktigske fargede amerikanerne få kjenner til - en avis for å arbeide mot å avskaffe slaveriet i USA: De vant.

Men i dag er det altså mer slaver i verden enn noensinne. Også i Norge! Derfor har Shaun King startet opp avisen på nytt, og det vil bli en nettside, podcast og whatnot for å spre budskapet om at kampen ennå ikke er over!

Han ber om at 100k mennesker signer opp innen 15. november, og allerede etter et døgn er vi oppe i over 70k. Dette fenger! Fenger det deg?

 

jokinutria

Medlem
Husker slaveriet 1950 ved blusen tid, før el gitaren kom inn da sang negerene da mere triste sanger,:cry: men da de fikk el gitaren var det mere lystige sanger da.:giggle:(y)
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Husker slaveriet 1950 ved blusen tid, før el gitaren kom inn da sang negerene da mere triste sanger,:cry: men da de fikk el gitaren var det mere lystige sanger da.:giggle:(y)
Jeg husker slaveriet når Neger het Neger, men det var i gamle dager, alle var tristere da. Slaveriet var veldig ille under Nixen, men det var samtidig med Rocken, så det var ganske kult. Men Neger sa dem læll, nå sier dem ikke det lenger. Det er hemmelig. Temaet er ganske viktig, særlig den gangen Rosa Parks fremdeles tok bussen, da sang de veldig triste sanger. Men Beatles snudde ting, da ble sangene lystigere igjen, akkurat som du sier Jokinutra, selv om de ikke brukte ell gitar, eller gjorde de? Ble usikker der. Men de var på Tv i alle fall. Den gangen Tv ikke hadde farger, da var alle på Tv Negra, for ingen hadde farger... hmm, nei det var to farger faktisk, svart og hvitt, så kanskje det ikke var noe bedre uansett, untatt for Rødhudene og Gulingene da, usikker på hvilken farge de fikk. Den gangen var det lov å si Neger, Guling, rødhud osv, for det var i gamle dager. I dag må man bruke andre ord, eller rynkes det på nesen og pekes mend fingeren. Men den gangen var det helt vanlig. Men tilbake til fargene på tvn'n. Jeg hadde en formingslærer som sa svart og hvitt ikke er farger, men hvorfor sier dem at de gamle tv aparatene hadde svart og hvitt da, om det ikke var noen farger? Men jeg tenker faktisk akkurat som deg Joki, ble mye mer fart og lystigere sanger når ell gitaren kom :) ,så lenge man holder seg unna black metall, heavy metall, goth metall eller all slags metall egentlig, og ballader da, ballader er de verste faktisk.
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Nei da, En viktig ting å ha fokus på og ha engasjemang for. Menskehandelen i dag er overhode ikke noe bedre i dag enn den var den gang det var lovelig.
 
Topp Bunn