Hva er nytt
Topp Bunn
  • Hei Gjest,

    Velkommen til Spillforumet. Registrer deg i dag og bli med på diskusjonen!

Doom Bible

mrbergene

Junior medlem
Heisann, her er det sikkert noen som har spilt noen timer med Doom. Jeg syns i allefall at dette er et av de aller beste spillene jeg har spilt noen gang, så jeg har gransket nettet etter mye info om Doom.

Tom Hall, en av utviklerne til Doom, lagde det originale designdokumentet til Doom, som ble kalt Doom Bible. Man kan godt si at det er mye i Doom Bible som ikke er med i det ferdige spillet. Dette er utrolig artig lesning for en som kjenner til spillet fra før.
Litt morro å se hvordan spillet kunne ha sett ut dersom Tom Hall hadde fått alt som han ville. Det som jeg syns er spesiellt interessant er at de beskriver fire forskjellige personer i veldig stor detalj. Virker som om han ville ha fire spillbare karakterer.

Her er hele dokumentet (PDF):
http://5years.doomworld.com/doombible/doombible.pdf
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Dette var ganske så interessant lesestoff. Jeg har ennå til gode å teste "nye" Doom, så langt har jeg dessverre ikke kommet ennå. Men står rimelig høyt på listen min.

Uansett, dette må jo være litt snadder for deg @Joachim_F ?

For min del var Tom Hall faktisk litt ukjent navn, og min relativ begrenset bakgrunnskunnskap om DOOM, så er det stort sett Carmack navnet som går igjen.

Men takk for linken til dokumentet. Slike ting er ganske så kult å lese gjennom sånn ca par og tyve år senere :)
 

mrbergene

Junior medlem
Hei, glad folk likte det. Morro å se hvordan spilldesignerne tenkte da de lagde disse spillene. Spesiellt eldre spill (og noen Indie spill) der det kanskje bare var rundt 10 personer eller færre som jobbet med spillet.

Jeg har spilt gjennom det siste Doom spillet og jeg er positivt overrasket. Jeg storkoset meg skikkelig første gangen gjennom "historien".
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Jeg har spilt gjennom det siste Doom spillet og jeg er positivt overrasket. Jeg storkoset meg skikkelig første gangen gjennom "historien".
Har ikke hørt eller lest noe negativitet om nye DOOM i det hele tatt, så gleder meg til å få gjort det samme. Er mer "historie" opptatt enn noe annet i spill, så blir kult! Men blir nok ikke før høsten kjenner jeg :)