Hva er nytt
Topp Bunn
  • Hei Gjest,

    Velkommen til Spillforumet. Registrer deg i dag og bli med på diskusjonen!

GrinderX9 Anmelder spill

kaieivindm

Moderator
Medlem
Ja kansje. Solid nok spill, men skuffet noe på en del punkter. Glemte å si noe om kontrollene. Sammenlignet med uncharted og tomb raider føles kontrollene, eller mer "kontrollen" av karakteren verdig unøyaktig og klumsete. Dette er spill det er nærliggende å sammenligne med i tillegg til souls spillene.
Souls greiene er enesten grunnen for at jeg ennå ikke har fått kjøpt dette. Hadde planlagt å skaffe meg spillet lanseringsdag, men ble skuffet når jeg hørte det var likt Souls. Som er nisjespill og Star Wars er for massene. Uansett, så lenge det ikke er for komplisert og irriterende å dø, hjelper det godt på.

Men skuffende det du nevner på kontroller. Men lurer på om det har noe med projektoren din å gjøre, for input lag er voldsomt på de. På OLEDen min har jeg ned mot 19-20 ms input lag, og rimelig sikker på at det kan være opp mot 100 ms input lag. Kanskje sjekke om den har gaming modus? Hvis du ikke brukte det allerede, så kan de komme ned mo 25 ms.
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Souls greiene er enesten grunnen for at jeg ennå ikke har fått kjøpt dette. Hadde planlagt å skaffe meg spillet lanseringsdag, men ble skuffet når jeg hørte det var likt Souls. Som er nisjespill og Star Wars er for massene. Uansett, så lenge det ikke er for komplisert og irriterende å dø, hjelper det godt på.

Men skuffende det du nevner på kontroller. Men lurer på om det har noe med projektoren din å gjøre, for input lag er voldsomt på de. På OLEDen min har jeg ned mot 19-20 ms input lag, og rimelig sikker på at det kan være opp mot 100 ms input lag. Kanskje sjekke om den har gaming modus? Hvis du ikke brukte det allerede, så kan de komme ned mo 25 ms.
Aner ikke hva input lagen kan være. Spurte i butikken før jeg kjøpte den og de ante ikke. Jeg tenkte at det ikke hadde så mye å si, for jeg kjøpte den ene og alene for film og serier. MEN i f.eks Resident evil 2 remaken som kjører i 60 fps kjennes helt hærlig og responsivt ut. Like bra som på pcn med en spill skjerm som har 2 mls responstid. Den generelle opplevelsen over flere spill jeg har testa, er at responstiden på projektoren er svært god. Så det er nok desverre Jedi fallen order som er problemet her. Men jeg spilte der i 4k, så klart det er en mye bedre opplevelse på responstiden når man ikke gjør det. Men kontrollene oppleves uansett som mer klumsete og ikke line finslipte sol i uncharted og tomb raider. De er helt greie, ikke akkurat dårlige. Men sammenlignet med de spillene er det merkbart.
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Half Life Alyx (VR)

half-life-alyx-2.jpg


Half Life, en spill serie som har blitt hyllet som tidenes beste spill. Dette gjelder både HL1 og HL2.
Selv kjøpte jeg Half Life 1 når det kom i 1998. Jeg ble ikke umiddelbart frelst, faktisk var jeg litt skuffet. Jeg var aldri noen fan av hvordan spill så ut med de tidlige 3D kortene som kom. Alt så litt dratt ut og teksturene synes jeg så udetaljerte ut. Jeg var også stor fan av FMW filmer i spill. Som kunne vise betydelig bedre grafikk enn hva sleve grafikk motoren i spill klarte. Noen spill hadde på denne tiden begynt å bruke inn game filmer, i steden for FMW. Selv syntes jeg dette var for tidlig og at resultatene ikke var spesielt imponerende. Jeg ble skuffet når Half life også benyttet seg av dette. Men jeg klarte selvfølgelig å se at Half Life gjorde mye nytt og revolusjonerende. En av tingene jeg likte var at Nivåene hang sammen og at Half Life var en sammenhengende lang opplevelse.

Men etter den første skuffelsen fikk jeg en kamerat på besøk, som ble helt frelst over hvor bra HL var. Jeg lot meg rive med å jeg endte opp med å like HL1 svært godt.

HL2 var litt samme opplevelsen på nytt. Spillet så ikke like bra ut som de peneste spillene på samme tid. Spillet lenet seg også kraftig på den nye fysikk motoren som var overlegent alt annet på markedet. Likevel syntes jeg ikke det fungerte så godt og at fysikken var litt for rar og at det ødela opplevelsen litt. Nok en gang spilte jeg gjennom det, likte det nokså godt, men ikke like godt som de som hyllet det som tidenes beste spill.

Så har vi kommet til Half Life Alyx. Tanken på ett nytt Half life spill, som samtidig ble reklamert som det første ekte AAA spillet til VR gjorde at jeg hoppet på HYPE bølgen.

I spillet spiller man som Alyx, som man tilbringer mye tid sammen med i Half Life 2. Spillet foregår 5 år før handlingen i HL2.

Grafikk
XB6LDgUFNFX6tv39n5RwYX.jpg


VR spill ser ut og føles helt annerledes ut enn skjermbilder når man spiller i VR. Det er ikke mulig å se et skjermbilde fra VR å få en følelse av hvordan det faktisk ser ut når man tar på seg VR hjelmen. De fleste VR spill er lavbudsjett og ser ikke spesielt imponerende ut på skjermbildene, likevel er de fleste magiske opplevelser så fort man ser det i VR. HL Alyx på den annen side ser kjempe bra ut også på skjermbilder og grafikken i VR er ut av en annen verden. Dette er virkelig uten sammenligning det peneste spillet som eksisterer. Ikke bare det men det er meget bra optimalisert og man trenger ikke det dyreste oppsettet som eksisterer for at det skal kjøre fint. Selv har jeg GTX 1070 skjermkort. Jeg må spille på Lav grafikk, som likevel ser helt nydelig ut (i all hovedsak er det fysikk som blir nedskalert). Det første skjermbilde er fra åpningsekvensen, det er det absolutt mest imponerende skue jeg noen gang har sett.

Grafikk: 5 av 5

Lyd og musikk.
Half Life Alyx fortsetter i sporet til tidligere spill, med ganske dempet musikk som bare spiller i spesielle sekvenser. Selv syntes jeg musikken var helt fantastisk, selv om noen mener den ikke er like imponerende som i HL2. Stemmeskuespillet er bunnsolid. Lydeffektene er utrolig bra og 3D lyden er upåklagelig. Man har 0 problemer med å vite akkurat hvor en fiende kommer fra før man ser de, enten det er fra lufta, en luke i veggen, eller bak en vegg. Våpnene har svært tilfredsstillende lyd og fiendenes radio anrop og dødsskrik er minst like imponerende som i HL2.

Lyd: 5 av 5

Gameplay.
Mange VR spill leker seg med fysikk og forsøker å ha mest mulig interaktivitet. HL Alyx fokuserer på å polere opplevelsen til perfeksjon, men fokuserer spill elementene ned til bare det nødvendige. Man kan ikke en gang løpe. Man kan velge mellom teleportering, eller normal styring. Men man kan ikke hoppe eller klatre, dette foregår med teleportering. Så uansett om man vil spille med normale bevegelser må man noen ganger teleportere. (dette er en normal måte å bevege seg på i VR spill, for å minimere sjansen for å bli VR syk: Les utrolig kvalm). Selv er jeg godt vandt til VR og opplevelsen var super med normal bevegelse. Det at man ikke kan løpe er også for å minimere VR syke. Spillet ligner mer på survival horror spill i oppbygging og gameplay. Man går sakte rundt. Leter i rom etter ammo og materiale til oppgradering av våpen. Man har konstant lite ammo og hver konfrontasjon er nervepirrende. Man møter aldri veldig mange fiender på en gang og ligner igjen i så måte på spill som Resident Evil og kanskje Metro spillene. Dette er spill jeg elsker og jeg fant gameplayet i spillet til å være utrolig tilfredsstillende. Utrolig god våpen følelse. Man har bare 3 våpen. Pistol, hagle og maskin pistol. Men alle våpnene kan oppgraderes med en rekke kule og funksjonelle oppgraderinger. Spillet er faktisk rimelig skummelt og Creepy til tider.

Gameplay 5 av 5.

ss386.jpg


Teknisk:
Dette spillet tar VR og spill generelt til et helt nytt nivå. Det er utrolig bra optimalisert. Ser helt vilt pent ut og gameplay elementene er blank polert til perfeksjon. I løpet av mine 14 timers første gjennomspilling opplevde jeg en eneste bug. Jeg falt gjennom gulvet og inn i uendeligheten en gang. Men dette ene tilfellet kan ikke trekke ned karakteren.

World/History/Lore
Det foregår i HL universet og omgivelsene forteller sin egen historie. Her snakker vi alien invasjon fra en annen dimensjon. "kanskje" planetens siste by under okupasjon. Det er trist og grått. Men likevel så utrolig pent. Men man er i hele spillet i City 17, til forskjell Fra HL2 hvor det meste av spillet foregår i områdene rundt byen. Så omgivelsene er litt mer like kjennom hele spillet. Historien er ikke så utrolig intrikat, men blir fortalt på en svært god måte.

W.H.L: 4.5 av 5

Personlig.
Dette er uten tvil det beste VR spillet på markedet. Det er en utrolig kompetent FPS som bare kan fungere som VR spill. Jeg elsket vært sekund av det og hoppet rett inn i ny gjennomspilling når jeg var ferdig. Det havnet rett på lista over de beste spill opplevelsene jeg noen gang har hatt.

5 av 5.

Totalt: 29.5 av 30