Hva er nytt
Topp Bunn
  • Hei Gjest,

    Velkommen til Spillforumet. Registrer deg i dag og bli med på diskusjonen!

GrinderX9 Anmelder spill

kaieivindm

Moderator
Medlem
Ja kansje. Solid nok spill, men skuffet noe på en del punkter. Glemte å si noe om kontrollene. Sammenlignet med uncharted og tomb raider føles kontrollene, eller mer "kontrollen" av karakteren verdig unøyaktig og klumsete. Dette er spill det er nærliggende å sammenligne med i tillegg til souls spillene.
Souls greiene er enesten grunnen for at jeg ennå ikke har fått kjøpt dette. Hadde planlagt å skaffe meg spillet lanseringsdag, men ble skuffet når jeg hørte det var likt Souls. Som er nisjespill og Star Wars er for massene. Uansett, så lenge det ikke er for komplisert og irriterende å dø, hjelper det godt på.

Men skuffende det du nevner på kontroller. Men lurer på om det har noe med projektoren din å gjøre, for input lag er voldsomt på de. På OLEDen min har jeg ned mot 19-20 ms input lag, og rimelig sikker på at det kan være opp mot 100 ms input lag. Kanskje sjekke om den har gaming modus? Hvis du ikke brukte det allerede, så kan de komme ned mo 25 ms.
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Souls greiene er enesten grunnen for at jeg ennå ikke har fått kjøpt dette. Hadde planlagt å skaffe meg spillet lanseringsdag, men ble skuffet når jeg hørte det var likt Souls. Som er nisjespill og Star Wars er for massene. Uansett, så lenge det ikke er for komplisert og irriterende å dø, hjelper det godt på.

Men skuffende det du nevner på kontroller. Men lurer på om det har noe med projektoren din å gjøre, for input lag er voldsomt på de. På OLEDen min har jeg ned mot 19-20 ms input lag, og rimelig sikker på at det kan være opp mot 100 ms input lag. Kanskje sjekke om den har gaming modus? Hvis du ikke brukte det allerede, så kan de komme ned mo 25 ms.
Aner ikke hva input lagen kan være. Spurte i butikken før jeg kjøpte den og de ante ikke. Jeg tenkte at det ikke hadde så mye å si, for jeg kjøpte den ene og alene for film og serier. MEN i f.eks Resident evil 2 remaken som kjører i 60 fps kjennes helt hærlig og responsivt ut. Like bra som på pcn med en spill skjerm som har 2 mls responstid. Den generelle opplevelsen over flere spill jeg har testa, er at responstiden på projektoren er svært god. Så det er nok desverre Jedi fallen order som er problemet her. Men jeg spilte der i 4k, så klart det er en mye bedre opplevelse på responstiden når man ikke gjør det. Men kontrollene oppleves uansett som mer klumsete og ikke line finslipte sol i uncharted og tomb raider. De er helt greie, ikke akkurat dårlige. Men sammenlignet med de spillene er det merkbart.
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Half Life Alyx (VR)

half-life-alyx-2.jpg


Half Life, en spill serie som har blitt hyllet som tidenes beste spill. Dette gjelder både HL1 og HL2.
Selv kjøpte jeg Half Life 1 når det kom i 1998. Jeg ble ikke umiddelbart frelst, faktisk var jeg litt skuffet. Jeg var aldri noen fan av hvordan spill så ut med de tidlige 3D kortene som kom. Alt så litt dratt ut og teksturene synes jeg så udetaljerte ut. Jeg var også stor fan av FMW filmer i spill. Som kunne vise betydelig bedre grafikk enn hva sleve grafikk motoren i spill klarte. Noen spill hadde på denne tiden begynt å bruke inn game filmer, i steden for FMW. Selv syntes jeg dette var for tidlig og at resultatene ikke var spesielt imponerende. Jeg ble skuffet når Half life også benyttet seg av dette. Men jeg klarte selvfølgelig å se at Half Life gjorde mye nytt og revolusjonerende. En av tingene jeg likte var at Nivåene hang sammen og at Half Life var en sammenhengende lang opplevelse.

Men etter den første skuffelsen fikk jeg en kamerat på besøk, som ble helt frelst over hvor bra HL var. Jeg lot meg rive med å jeg endte opp med å like HL1 svært godt.

HL2 var litt samme opplevelsen på nytt. Spillet så ikke like bra ut som de peneste spillene på samme tid. Spillet lenet seg også kraftig på den nye fysikk motoren som var overlegent alt annet på markedet. Likevel syntes jeg ikke det fungerte så godt og at fysikken var litt for rar og at det ødela opplevelsen litt. Nok en gang spilte jeg gjennom det, likte det nokså godt, men ikke like godt som de som hyllet det som tidenes beste spill.

Så har vi kommet til Half Life Alyx. Tanken på ett nytt Half life spill, som samtidig ble reklamert som det første ekte AAA spillet til VR gjorde at jeg hoppet på HYPE bølgen.

I spillet spiller man som Alyx, som man tilbringer mye tid sammen med i Half Life 2. Spillet foregår 5 år før handlingen i HL2.

Grafikk
XB6LDgUFNFX6tv39n5RwYX.jpg


VR spill ser ut og føles helt annerledes ut enn skjermbilder når man spiller i VR. Det er ikke mulig å se et skjermbilde fra VR å få en følelse av hvordan det faktisk ser ut når man tar på seg VR hjelmen. De fleste VR spill er lavbudsjett og ser ikke spesielt imponerende ut på skjermbildene, likevel er de fleste magiske opplevelser så fort man ser det i VR. HL Alyx på den annen side ser kjempe bra ut også på skjermbilder og grafikken i VR er ut av en annen verden. Dette er virkelig uten sammenligning det peneste spillet som eksisterer. Ikke bare det men det er meget bra optimalisert og man trenger ikke det dyreste oppsettet som eksisterer for at det skal kjøre fint. Selv har jeg GTX 1070 skjermkort. Jeg må spille på Lav grafikk, som likevel ser helt nydelig ut (i all hovedsak er det fysikk som blir nedskalert). Det første skjermbilde er fra åpningsekvensen, det er det absolutt mest imponerende skue jeg noen gang har sett.

Grafikk: 5 av 5

Lyd og musikk.
Half Life Alyx fortsetter i sporet til tidligere spill, med ganske dempet musikk som bare spiller i spesielle sekvenser. Selv syntes jeg musikken var helt fantastisk, selv om noen mener den ikke er like imponerende som i HL2. Stemmeskuespillet er bunnsolid. Lydeffektene er utrolig bra og 3D lyden er upåklagelig. Man har 0 problemer med å vite akkurat hvor en fiende kommer fra før man ser de, enten det er fra lufta, en luke i veggen, eller bak en vegg. Våpnene har svært tilfredsstillende lyd og fiendenes radio anrop og dødsskrik er minst like imponerende som i HL2.

Lyd: 5 av 5

Gameplay.
Mange VR spill leker seg med fysikk og forsøker å ha mest mulig interaktivitet. HL Alyx fokuserer på å polere opplevelsen til perfeksjon, men fokuserer spill elementene ned til bare det nødvendige. Man kan ikke en gang løpe. Man kan velge mellom teleportering, eller normal styring. Men man kan ikke hoppe eller klatre, dette foregår med teleportering. Så uansett om man vil spille med normale bevegelser må man noen ganger teleportere. (dette er en normal måte å bevege seg på i VR spill, for å minimere sjansen for å bli VR syk: Les utrolig kvalm). Selv er jeg godt vandt til VR og opplevelsen var super med normal bevegelse. Det at man ikke kan løpe er også for å minimere VR syke. Spillet ligner mer på survival horror spill i oppbygging og gameplay. Man går sakte rundt. Leter i rom etter ammo og materiale til oppgradering av våpen. Man har konstant lite ammo og hver konfrontasjon er nervepirrende. Man møter aldri veldig mange fiender på en gang og ligner igjen i så måte på spill som Resident Evil og kanskje Metro spillene. Dette er spill jeg elsker og jeg fant gameplayet i spillet til å være utrolig tilfredsstillende. Utrolig god våpen følelse. Man har bare 3 våpen. Pistol, hagle og maskin pistol. Men alle våpnene kan oppgraderes med en rekke kule og funksjonelle oppgraderinger. Spillet er faktisk rimelig skummelt og Creepy til tider.

Gameplay 5 av 5.

ss386.jpg


Teknisk:
Dette spillet tar VR og spill generelt til et helt nytt nivå. Det er utrolig bra optimalisert. Ser helt vilt pent ut og gameplay elementene er blank polert til perfeksjon. I løpet av mine 14 timers første gjennomspilling opplevde jeg en eneste bug. Jeg falt gjennom gulvet og inn i uendeligheten en gang. Men dette ene tilfellet kan ikke trekke ned karakteren.

World/History/Lore
Det foregår i HL universet og omgivelsene forteller sin egen historie. Her snakker vi alien invasjon fra en annen dimensjon. "kanskje" planetens siste by under okupasjon. Det er trist og grått. Men likevel så utrolig pent. Men man er i hele spillet i City 17, til forskjell Fra HL2 hvor det meste av spillet foregår i områdene rundt byen. Så omgivelsene er litt mer like kjennom hele spillet. Historien er ikke så utrolig intrikat, men blir fortalt på en svært god måte.

W.H.L: 4.5 av 5

Personlig.
Dette er uten tvil det beste VR spillet på markedet. Det er en utrolig kompetent FPS som bare kan fungere som VR spill. Jeg elsket vært sekund av det og hoppet rett inn i ny gjennomspilling når jeg var ferdig. Det havnet rett på lista over de beste spill opplevelsene jeg noen gang har hatt.

5 av 5.

Totalt: 29.5 av 30
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Hmm.... Har jeg aldri skrevet Anmeldelse av Last of us 1 her.

Vel vi gjør det enkelt

30 av 30!

Vel det er i det minste det spillet jeg kommer på jeg føler mest fortjener en 10 av 10 karakter. Men på den annen side
det begyner å bli noen år siden jeg spilte gjennom det.

Akkurat nå spiller jeg last of us 2. Forventer å bli ferdig med det neste uke. Da kommer jeg til å skrive en anmeldelse av det.

Etter det blir det enten Death Stranding, men jeg har også veldig store planer om å spille gjennom PS4 versjonen av last of us 1.
Da kommer jeg til å skrive en anmeldelse av det også, samt muligens en sammenligning av de to spillene.


Ingen spoiler, men det er ingen hemmelighet at mange spillere ikke er like fornøyde som anmelderene, og metacritic forskjellen mellom reviers og brukere er rimelig enomr.. Men jeg har holdt meg helt unna alle spoilere før jeg startet og har ikke fått noe ødelagt for meg. Så skal bli artig å fullføre og si noe om hva jeg tenker om akkurat det.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Ingen spoiler, men det er ingen hemmelighet at mange spillere ikke er like fornøyde som anmelderene, og metacritic forskjellen mellom reviers og brukere er rimelig enomr.. Men jeg har holdt meg helt unna alle spoilere før jeg startet og har ikke fått noe ødelagt for meg. Så skal bli artig å fullføre og si noe om hva jeg tenker om akkurat det.
Har sett mange som har spilt uhildet og som har vært veldig fornøyd med spillet og storyen. :) Mange bruker scores er nok dessverre gitt uten å ha spilt spillet veldig lenge, om i det hele tatt...
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Har sett mange som har spilt uhildet og som har vært veldig fornøyd med spillet og storyen. :) Mange bruker scores er nok dessverre gitt uten å ha spilt spillet veldig lenge, om i det hele tatt...
Det er mitt inntrykk også. Likevel har sett en del youtube reviews også fra folk jeg stoler på. Som også ikke har gitt det spesielt bra. Men hoppet bare til slutten for å høre karakteren. Må le litt, det er vistnok noe halveis i spillet folk reagerer på. Jeg er på slutten av spillet og det er først nå jeg "kanskje" forstår hva det kan ha vært folk reagerer på :roflmao:
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Oooo... den her blir vanskelig

The last of us 2

Oppfølgeren til en av tidenes beste spill. Last of us er i bunn og grunn bare nok ett zombie spill, med en liten tvist. Sykdommen i spillet er basert på
Cordyceps (google det) en ekte sykdom som angriper innsekter. Den tvinger innsektene til å klatre så høyt de kan, før en soppinfeksjon får de til å bite seg fast og en sopp vokser ut av hjernen og skyter ut sporer som igjen angriper alle den kommer i kontakt med. I last of us har sykdommen mutert og angriper mennesker, som gjør de voldelige og farlige.

historien i det første spillet er ikke spesielt avansert og skiller seg ikke ut fra mengden. Men det som gjør Last of us 1 spesiell er måten den blir fortalt på. Fantastisk bra skuespill, og en vakker historie som blir så utrolig bra fortalt.

Last of us 1 er ett survival horror spill. Man har konstant lite ammo, må finne utstyr rundt om kring som gjør at man kan oppgradere våpen og egenskaper. Det er tidhvis, vakkert, skummelt og nervepirrende. Det kom ut helt på slutten av ps3 sin levetid og klarte å prestere en grafikk man ikke skulle tro var mulig på en ps3. De lagde en versjon til ps4, som puffa opp oppløsningen og kjørte i 60 fps.

Etter mange år er endelig Last of us 2 her. Akkurat som 1 på ps3, kommer last of us 2 helt på slutten av ps4 sin levetid. Så klarer last of us 2 å leve opp til de enorme forventningene? Du kan trygt lese denne reviewen uten å være redd for story spoilere. Men jeg kommer til å snakke litt om områdene man spiller i og kommer til å skrive litt om historie oppbyggingen, men den kommer jeg til å gjemme bak spiler tag. Så ikke vær redd for å lese videre. Om du likevel er redd for at jeg røper for mye, skipp til karakteren og les resten når du er ferdig med spillet.

Jeg klarte å holde meg unna alle spoilere før jeg selv spilte, fikk med meg at reviews som forventet far svært gode, men så etter hvert at spillet ble review bomba på metacritic. Mange var tydelighvis ikke fornøyde med noe, men hva? det viste jeg ikke før jeg selv spilte.


Grafikk først.

Grafikken i last of us 2 er noe av det mest ekstremt pene jeg noen gang har sett, både fra et teknisk og kunstnerisk standpunkt. Forbedringene fra det første spillet er så store at det nesten ikke er morsomt. Tror du meg ikke? Gå tilbake til 1 etter å ha spilt 2.
Animasjonene er bransjens beste, omgivelsene er ekstremt detaljerte og figurene ser så livaktige ut at man skulle tro man så en animert film som var så bra animert at man lett glemmer man ikke ser på ekte mennesker. Omgivelsene er kanskje litt mer ensformige enn de var i det første spillet, fordi man oppholder seg i størstedelen av spillet i en og samme by, men det forandrer ikke hvor pent og flott det ser ut. Last of us 2 ser bedre ut på en vanlig ps 4 enn de peneste spill på pc. Hvordan de har klart dette er nesten ufattelig.

grafikk: 5 av 5

Lyd.

Noe av det mange husker best fra last of us 1 er musikken. Det er mye mindre musikk i last of us 2. Men lydbildet er helt vilt bra. Alt fra våpen som avfyres fra deg selv eller fiender rett ved siden av deg, til skudd som avfyres langt unna høres svært realistisk ut. Stemmeskuespillet er helt helt HELT i øverste hylle. Lydbilde over hele linja er svært detaljert og realistisk. Jeg spilte med 7.1 surround som i dette spillet gir et lydbilde som er uvirkelig bra.

Lyd 5 av 5.


Gameplay.

Gameplayet er lite forandret fra det første spillet. Man leter etter gjenstander til å oppgradere våpen og egenskaper. Man har konstant lite ammo og resurser. Skytefølelsen er svært god, nærkamp er forbedret fra det første spillet og er også svært god. Man bruker mye tid på å snike, og på høyere vanskelighetsgrad er sniking helt nødvendig for å ta ut flest mulig fiender før man blir opptaket. Snikedelen her også like god som de andre elementene. Man kan i tillegg klatre litt og hoppe, noe man ikke kunne i første spillet. Alle disse elementene er svært gode og både rett frem action, med våpen eller nærkamp fungerer og kjennes like bra ut som sniking. Last of us 2 er ikke en åpen verden, men har litt større områder med flere muligheter enn det første spillet. Dette gjør at man bruker mer tid på å lete etter resurser enn i det første spillet, men dette synes jeg personlig fungerer fint og jeg liker å ta meg god tid. Noen vil kanskje synes at det da blir for mye dødtid, men ikke jeg.

Gameplay. 5 av 5

World/history/lore.

La oss starte med Lore. I det første spillet fant man mange håndskrevne brev som var med på å utbrodere og fortalte mye om verdenen man befant seg i. Dette gjør man også i last of us 2. Men jeg syntes at de fleste historiene man fant var ganske like og ingen av de skilte seg ut som spesielt gode.
I det første spillet reiste man på en rang reise, og man så mye av kontinentet. De var varierte og spennende områder. I last of us 2 befinner man seg mye av tiden i den samme byen. Som gjør områdene noe mindre varierte. Jeg mistenker veldig sterkt at de vurderte å gjøre spillet mer åpent enn det er, litt det samme som skjedde med Alan wake, men at de ombestemte seg. Jeg tror det meste av byen man tilbringer så mye tid i er modelert, men at de valgte å begrense bevegelses friheten og at spillet derfor er veldig likt det første. Man blir geleidet gjennom ganske smale mulige baner, men man beveger seg ofte over store distander og man må faktisk ta seg frem hele veien uten at en cutscene pluttselig transporterer deg til et annet sted (det skjer, men ikke ofte). Det får meg til å dro at spillet var ment som åpen verden spill, men at de skiftet mening underveis.

Så var det historien. Historien er enkel, det havner om hevn. Men er den bra? Jeg synes det, men det er også her mange har svært delte meninger. Les videre under spoilere. Jeg skal ikke røpe noe stort, men kommer til å si noe om historie oppbyggingen.

Som forventet spiller man som Ellie, men halvveis ut i spillet spiller man som noen andre, noen man i utgangspunktet hater. Dette er noe mange ikke likte. Ikke bare spiller man litt, men man spiller 50 eller mer av spillet som denne andre karakteren. Man får det meste av historien presentert fra en annen synsvinkel. I mitt tilfelle hadde jeg forventet det og jeg syntes det var interessant. Det var med på å gi historien ett uvanlig nyansert bilde. Men det er også med på å bryte opp historien og ødelegger en del av flyten. Samtidig både når man spiller som denne karakteren og Ellie er det mange tilbakeblikk som bryter opp flyten.

Alt i alt likte jeg historien og verdenen svært godt, men når ikke helt opp til det første spillet.

W/H/L
4 av 5

Personlig.
Min opplevelse svingte litt underveis. Tidvis mistet jeg litt motivasjon, men dette varte aldri lenge. Det er ett fantastisk spill når det kommer til det tekniske, gameplayet er kjempe solid og historien og karakterene er veldig gode. Men jeg kan faktisk forstå veldig god de som ble skuffet og ikke likte spillet.
Men jeg likte det veldig god

4,5 av 5

Totalt: 28,5 av 30
 
Sist redigert:

Rolly

Medlem
Ble ferdig med TLOU2 her om dagen, brukte 27 timer og 47 minutter. Jeg likte dette bedre enn 1ern faktisk. Historiemessig var det ting jeg mislikte og skulle ønske jeg kunne ta mine EGNE valg istedet for å følge historien som var staket ut på forhånd. Likte godt at stealth-biten er forbedret her. Synes ellers det var litt kjipt at stadig så virret jeg rundt uten å vite hvor jeg skulle og det var ikke alltid like intuitivt, spesielt irriterende når veien og historien er staket ut på forhånd. Heldigvis dukker det opp hint underveis når man har surret for lenge. Terningkast 5 (altså 5 av 6 poeng :p )
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Ble ferdig med TLOU2 her om dagen, brukte 27 timer og 47 minutter. Jeg likte dette bedre enn 1ern faktisk. Historiemessig var det ting jeg mislikte og skulle ønske jeg kunne ta mine EGNE valg istedet for å følge historien som var staket ut på forhånd. Likte godt at stealth-biten er forbedret her. Synes ellers det var litt kjipt at stadig så virret jeg rundt uten å vite hvor jeg skulle og det var ikke alltid like intuitivt, spesielt irriterende når veien og historien er staket ut på forhånd. Heldigvis dukker det opp hint underveis når man har surret for lenge. Terningkast 5 (altså 5 av 6 poeng :p )
om jeg skulle gått for terning måtte det nesten blitt 6 av 6. Driver på last of us 1 nå igjen, for å oppfriske litt å sette ting i perspektiv. Det er nesten litt smertefult til tider å se hvor mye bedre last of us 2 er teknisk. Selv digget jeg historien i last of us 2, men alt i alt hadde hovedpersonene bedre kjemi i det første spillet. Men om du tenker etter husker man så sykt mange av karaterene i last of us 2 å det var mange! Det sier noe om hvor bra skrevet og hvor detaljert ansiktene og bra skuespillet var. Veldig glad spillet ikke var så åpen verden som jeg fryktet. Må tilstå jeg aldri satt fast noe sted og syntes det var veldig lett å finne veien videre, kanskje ett par steder, uten hint hadde det sikkert tatt litt lenger tid å komme videre.

Det eneste jeg ikke likte så godt var at man stort sett var i samme by, liker den følelsen av en lang sammenhengende reise eneren var.

Gleder meg til å spilled et på nytt med ps5, håper de får frameraten opp i 60. når jeg spilte 2 hadde jeg ikke noe problem, men å som jeg har gått litt mellom de 2, merker jeg hvor utrolig kjipt 30 fps er, uansett hvor stabil frameraten er.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Prøver meg på en kort review av Crusader Kings 3 i din stil, @GrinderX9 . :)

Crusader Kings 3

Oppfølgeren til det som kanskje er tidenes beste spill for min del. CK2 var enormt bra i min bok, og CK3 har mye å leve opp til. :)

Grafikk:
Paradox sine GSG-spill er ikke bygd på grafisk wow-faktor. Du spiller på et kart og flytter enkle figurer som symboliserer tropper. Bells and whistles er ikke fokuset. Solid gamplay er (pluss masse rare bugs/"features" :p ).

Inn i grafikk kan man dog putte inn UI, og der er CK3 en enorm forbedring fra CK2, som jeg personlig fikk helt fint til å forstå, men som forvirret mange potensielle spillere. Og UI i CK3 er definitvt mye, mye bedre! Alt er enkelt tilgjengelig og det er sjelden jeg måtte lete etter en feature.

Grafikken er også blitt penere, spesielt imponerende er karakterene, som nå ikke lenger er flate, enkle bilder, men mer komplekse 3D-karakterer som speiler hva som skjer dem i spillet.

4.5/5

Lyd:
Lydbildet i CK2 var enkelt sagt fantastisk. Veldig stemningsfullt og rikt. I CK3 har Paradox gått for mindre musikk og mer stemningslyder og ikke minst et lydbilde som tilpasses det som skjer i spillet. Dette betyr at du ikke får de store komposisjonene, men snarere lyd som ligger og vaker i bakgrunnen. Dette fungerer fint, men jeg savner den litt mer spektakulære musikken i CK2. Noe av lydbildet blir også litt repetitivt, for eksempel er jeg ganske lei allerede av lydene når enda en av de mange festene til adelen starter.

4/5

Gameplay:
Her er det bare å si med en gang, full pott. Full. Pott. Jeg fikk spillet på release, kl 1800 tirsdag forrige uke. Klokken to om natten, syv timer senere, tvang jeg meg til å slutte å spille. Neste dagen klokket jeg fort nye 6-8 timer, eneste som stoppet meg var forpliktelser. Neste dag... Også videre. Stakkars kånemor (dog sa hun det var greit! :D ).

Spillet har i releaseutgave noen irriterende bugs, men det hele er så MORO at det glemmer jeg helt.

5/5

World/history/lore:
Denne kategorien passer nok bedre til andre typer spill, men du spiller altså en historisk karakter i en historisk setting som fort forandres av dine og AI'ens valg. Spillet er immersive, veldig historisk korrekt innenfor de rammer spillet gir og rikt på hendelser og emerging story telling. Jeg skriver allerede på en AAR på forumet til spillet og koser meg glugg ihjel.

5/5

Personlig:
Jeg kan ikke annet enn gi full pott her. Spillet er det beste jeg har spilt på evigheter og treffer meg midt i hjerterota. :D

5/5

Totalt: 23.5/25