Hva er nytt
Topp Bunn
  • Hei Gjest,

    Velkommen til Spillforumet. Registrer deg i dag og bli med på diskusjonen!

Anbefalt Hva vet vi om PS4 NEO og Xbox Scorpio hittil?

Status
Stengt for ytterligere svar.

kaieivindm

Moderator
Medlem
Vi vet alle PS4 NEO og Xbox Scorpio kommer, men ikke nødvendigvis hvilke datoer. Noen argumenterer for at det blir generasjonsskifte og andre sier det blir midlertidige konsoller som skal bedre ytelse og grafikk frem til neste generasjon kommer.

En ting er hvert fall sikkert, de nye konsollene er ganske mye mer heftig enn dagens konsoller.

Rykter og annen informasjon er selvsagt den dette baserer seg på, og man skal ikke ta det for fakta, men heller en pekepinn på hvordan det potensielt det blir.

PS4 NEO
Denne konsollen vet vi er laget for å øke ytelse og grafikk i spill. Dette har SONY selv sagt (Andrew House), og blir en konsoll ment for gamere som vil ha det beste av det beste de kan tilby.

Med tanke på at PS VR kommer 13. oktober, blir NEO garantert konsollen du vil ha. Vanlig PS4 kommer selvsagt til å anvende seg av PS VR fint også.

I følge dokumentasjonen som lekket i mars, er dette spesifikasjonen på konsollen.

upload_2016-7-20_12-41-52.png


Det vil kunne potensielt bety at NEO er ca 2.3X kjappere enn vanlig PS4.

Med andre ord vil den kanskje kunne klare å løfte spill fra 1080p 30FPS opp til 1080p med 60FPS eller høyere oppløsning med 30FPS.

PS4 NEO vil nok ikke være i stand til 4K spilling med 30FPS mot type "high level" eller "ultra" som PC anvender seg av. Men heller en oppskalering som gjør at spill vil se bedre ut i høyere oppløsning.

Dokumentasjonen som lekket sier også at alle PS4 titler som kommer i oktober 2016 eller senere, skal brukes av BÅDE PS4 og PS4 NEO.

Xbox Scorpio

Når det kommer til Microsoft sin neste konsoll, er det ganske så mye som er mindre kjent.
De "presenterte" denne under E3 i år, nokså overaskende for mange.

De kjørte en litt annen rute enn det SONY hittil har kommet med, og la stor vekt på 4K mantraet.

Microsoft har de 3 siste årene sett seg godt slått av SONY og PS4, i både ytelse, grafikk og ikke minst salgstall på verdensbasis.

Nevner ikke Xbox One S her, siden den har ikke direkte oppgradering mot ytelse og grafikk. Den har strengt tatt bare fått mulighet til 4K video output, fra Netflix og strømme-tjenester samt HDR mulighet i spill. Forza Horizon 3, Gears of War 4 og Scalebound er de som vil nytte seg av den teknologien.

Dette er spesifikasjonene som er kjent til nå.

upload_2016-7-20_12-36-43.png


Som dere ser ovenfor, er ikke mye som er kjent med Scoprio, men kanskje ikke rart siden den først kommer rundt høsten 2017.

Det vil kunne potensielt bety at Scorpio er ca 4.5X kjappere enn vanlig Xbox One.

Microsoft satser hardt på 4K spilling og VR med denne konsollen, samt de inkluderer som Xbox One har, bakoverkompabiliteten til Xbox 360.
Rykter om den kanskje blir fremoverkompatibel også.

Da lurer alle på hvordan blir det med PS4 NEO vs Xbox Scoprio!
Blir en del komponenter her som kan være mer avgjørende enn det rent tekniske. Hvilken type APU(CPU+GPU) er det som blir brukt i disse konsollene? Vega, Polaris? Varme utvikling, inngangs-porter osv osv...

Enn så lenge ser det slik ut:
upload_2016-7-20_12-43-5.png


Oppdaterer tråden når det kommer ny informasjon, men kan se ut til at det tar sin tid. Tidligst september/oktober for PS4 NEO, og langt over nyåret for Xbox Scorpio.
 

admin

Administrator
Stenger tråden. Begge maskinene er offentlig og spesifikasjonene er lagt ut.
 
Status
Stengt for ytterligere svar.