Ikke-voldelige spill?

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
#2
Hei og velkommen til oss; Har du spilt Portal? Det er et fysikkgåteløsningsspill (si det tre ganger fort!) hvor det er ingen skyting og det nærmeste du kommer vold er at du kan dø av fall og laserstråler. Vel verdt å sjekke ut om du ikke har allerede. :)
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
#3
Ellers har du pek og klikk adventurespill, som du finner mange gode eksempler på hos GOG. Gamle spill, de beste er fra 90tallet, men veldig underholdende. Og det finnes nyere også.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
#5
Jaha, ja. Det er jo ganske annerledes. :p

Kjenner du til Civilization-serien? Eller Paradox Development Studios spill? Begge er storstrategi, de sistnevnte langt mer detaljerte, hvor kriging er abstrahert til "send enhet med krigere, skip eller fly inn i samme område som motstanderen, så regner datamaskinen ut resultatet". Er altså ikke blod, men mer strategisk planlegging.

Du bygger i Civilization en sivilisasjon by for by fra 4000 f.Kr., utforsker teknologi, utvikler religion, utøver diplomati, osv. Helt fram til nåtiden.

Paradox sine spill er mer tidsavgrenset, men altså mer detaljert.

Crusader Kings II gir deg styring over en karakter i middelalderen som skal bygge sitt dynasti til det mektigste. Kriging, intriger, diplomati, misjonering osv.

Europa Universalis 4 er samme greia, bare i stedet for en person styrer du et land i fra renessansen til tidlig 1800-tall. Her driver du også handel og kolonisering.

Hearts of Iron 4 er samme prinsipp, bare at det er andre verdenskrig som er fokus. Fremdeles abstrakt krigføring, men mer fokus på strategier innen krigføring. Du kan gi kommandoer på detaljnivå eller generalnivå. Fremdeles styrer du et land.

Stellaris er samme prinsipp, bare i rommet. Du er en rase, enten mennesker eller aliens, som har nådd romalderen og skal utforske galaksen og bygge et imperium. Samme prinsipp med enheter her også.

Snart kommer Imperator: Rome, som er samme prinsipp som de over, men i tiden Romerriket ble mektig.

Alle spillene fra Paradox kan du spille et hvilket som helst land i verden (eller den del av verden som dekkes, CK2 er det Europa, Asia til grensen til Kina og Nord-Afrika) som eksisterte i tidsperioden.

Alle disse spillene nevnt har en veldig aktiv MP-community.
 
Topp Bunn