Hva er nytt
Topp Bunn
 • Hei Gjest,

  Velkommen til Spillforumet. Registrer deg i dag og bli med på diskusjonen!

Konsollkrig - Niende Generasjon: MS, Sony, Nintendo, Google!

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
I år annonserte Microsoft at neste generasjon Xbox - så langt uten navn - kommer holidays 2020.

Sony har også sagt at neste generasjon PlayStation er rett rundt hjørnet.

Nintendo. Nintendo gjør som vanlig sin egen ting og plasserer seg litt på tvers av generasjonene, med to konsoller innenfor åttende generasjon. Switch - som i grunn er en tidlig niende generasjon konsoll med svakere hardware enn konkurrentenes generasjon åtte og som i tillegg er håndholdt og ikke passer inn noe sted i oversiktene - kommer nok til å fortsette inn i den nye generasjonen. Så la oss inkludere den her enn så lenge. :p Ny revisjon kommer for øvrig om en måned!

Og så er det diverse små og store utfordrere, ikke minst Google Stadia - som utfordrer hva en konsoll i det hele tatt er!

Med det åpner jeg konsollkrigtråden for niende generasjon!

console-war.jpg
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Nittende august kl 1900 har Google en times Stadiashow i forkant av GDC.

Kl 2000 starter et stort show hvor drøssevis av spillutviklere, Google (igjen) og MS skal presentere ting.

Sony og Nintendo er ikke med der, men ryktes å ha planer om egne directs.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Håper noe nytt kommer under Gamescom, ellers blir det en hard og lang venteperiode. Ikke vært noe nytt siden E3.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Tek.no har samlet infoen vi vet så langt om PS5 her: https://www.tek.no/artikler/sony-be...ation-5-og-lansering-for-julen-2020-br/476026

Dette vet vi så langt om PlayStation 5
Selv om vi har skrevet om «PlayStation 5» i flere måneder, er det først nå navnet altså er offisielt. Men Sony har røpet flere detaljer tidligere. Dette vet vi så langt:

 • Spill: Ingen eksklusive spill har blitt avslørt ennå, men kommende spill som The Last of Us: part 2, Death Stranding og Starfield er nesten garantert å komme på den nye konsollen. Cyberpunk 2077 er også sagt å være spesialdesignet for fremtidens konsoller. PlayStation 5 vil også være bakoverkompatibel, så du kan spille dine gamle PS4-spill uten problemer.
 • Oppløsning og bildeflyt: Sony har sagt at har som mål å tilby spill i 8K-oppløsning og 120 bilder i sekundet. Disse to spesifikasjonene leveres dog neppe samtidig, du må trolig velge én.
 • Lastetider: Sony går over til lagring på SSD og ikke harddisk, noe som vil bety betydelig kortere lastetider.
 • Maskinvare: Sony har sagt at de vil benytte seg av prosessor og grafikkbrikke fra AMD som benytter seg av den toppmoderne Zen 2- arkitekturen. Stikkord: Effektiv, kraftig og rimelig.
 • Utseende: Ingen vet! Det har dukket opp patentskisser av et ganske sprøtt V-formet design som du kan se i toppbildet, som nettstedet LetsGoDigital brukte for å lage en 3D-modell. Om det er det endelige designet, eller bare en konsoll ment for utviklere, eller kanskje bare en sprø drøm, må vi vente og se.
 • Pris: Nøyaktig pris er naturligvis ikke kjent ennå, men vi har tidligere spekulert i at prisene vil være høyere enn da deres nåværende konsoller ble sluppet. Kanskje vi snakker rundt 6000 kroner?
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Tek.no har en dyptgående artikkel om Google Stadia:

Stadia-sjef til Tek: Steg én er å bevise at vi er bedre enn konsoller. Steg to er å ta over spillverden
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Supert med en ny konkurrent på banen. Selv om Stadias største marked blir det tøffeste, er det langt bedre for oss her til lands med slike produkter. Med tanke på hva 5G kommer med og bringer på banen, kan dette fort bli en vanlig realitet.

Kanskje ikke det verste som kunne skjedd, så blir vi kvitt både enheter og kabler over alt :)

Når det er sagt, er alt om et valg, og så lenge jeg kan ta det selv uten tvang... all in.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Xboxsjefen har tatt med seg Scarlett hjem. Får håpe han har hemmelig adresse... ;)

 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Jeg satt oppe å så på VGA i natt, og ble rett og slett litt sjokkert over det hele når Phil kom på scenen og bare viste både Series X og Hellblade 2. Helt sykt.
Endelig noen som tør å utfordre den kjedelige kassen som vi alle har hatt under tven i alle år.

Er og slik at jeg håper SONY beholder Ven i PS5 devkit utformingen sin så den ikke blir seende kjedelig ut.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Xbox Series X blir navnet på Scarlett. Microsoft sliter på navnefronten. :p Fire ganger kraften til One X, ser ut som en avlang, svart eske. Veldig stilig eske da! Blir interessant å følge videre! Mulig det kan bli kjøp.

 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Med slik en rotete navnestrategi kan jeg se for meg at en del barn som ønsker seg "Xbox" til jul neste år får feil Xbox. Så uoversiktlig at en uvitende besteforelder eller forelder fort kan finne på å kjøpe en One X i stedet for Series X I tilbudsjungelen. Får håpe de ikke får for mye trøbbel med consumers som tror at Series X er en ny maskin i samme generasjon som One X, i WiiU-stil
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Har så inmari lyst på Next gen konsoll. Har PC som begynner å bli gammel, men funker fint til det jeg hovedsakelig bruker det til; Civ og Paradoxspill (og internetting så klart). Og har Switch, som brukes en god del. Men har hoppet over current gen, pga tid og penger. Siden Next gen er bakoverkompatibelt er jeg ganske klar for å spare meg til en fin gave neste høst. sweat_smile Tror det kan bli Xbox, liker det jeg ser og hører. Og gamepass virker jo som en drøm.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Digital Foundry er alltid interessant å se på. Denne gangen om hva SSD i next gen konsoller innebærer.


Ryktet sier ps5 får 9,2 teraflops mot 12 for Xbox btw. Ganske stor forskjell.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Ser flere reagerer på navnet? Skjønner det ikke. Er jo super enkelt, og MS er endelig fornuftig med navngivningen.

Merket er Xbox
Series X blir krafthuset.
Series S f.eks blir inngangsmodell.

Akkurat.som iPhone, Samsung og alle andre gjør det.

Det som også kommer frem her nå er hvor mye de kan legge i mellom, kanskje ren sky-versjon, Series C eller noe i den duren.

Når da neste oppgradering kommer, er det nye versjon av Series X.

Er ikke særlig komplisert eller?
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Jo, jeg synes det er tvilsomt valg. Særlig om Series X ikke vil være en og samme konsoll på sikt med stadige oppgraderinger. Eller Series X2 eller noe lignende. Men jeg er ikke så bekymret for entusiaster som meg og deg @kaieivindm . Snarere for foreldre og besteforeldre som skal være snill og kjøpe til poden. Kan fort bli gråt i heimen om ikke butikkene er obs. ;)
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Som jeg skrev her forleden, så er jeg veldig interessert i Xbox neste gen. Denne generasjonen ble det PC og Switch på meg, og begge vil jeg fortsette å spille. Switch er genialt og jeg er veldig glad i Nintendos eksklusiver. PCen min er ikke ny lenger, den ble bygd i etapper med siste oppgradering for snart 3 år siden. Men den funker veldig bra til de spillene jeg spiller 98% av tiden; Civ og Paradox-spill. Merker det var flere spill i nåværende generasjon som var konsolleksklusive som jeg skulle likt og spilt. Ikke minst er det flere kona også er interessert i og jeg elsker å få henne dypere inn i gaminga. :D Hun gamet lite før hun traff meg. ;) GamePass virker interessant, Xbox hadde også flere spill denne generasjonen jeg syntes virket interessant, men PS4 hadde nok flest eksklusiver jeg likte det jeg hørte om. Men totalt sett heller jeg mot Xbox neste generasjon. Mye kommer dog an på hva vi får vite de neste mnd og pris. Men PCen jeg har vil kunne spille Civ og PDS-spill lenge ennå slik den er, og en 5-6k i innkjøp for en ny konsoll virker lovende som et supplement. :)
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Gå på Google og søk etter Lenovo V130 eller S340. Og se hvor mange ulike konfigurasjoner du kan finne.

Tror du foreldre hadde problemer med iPhone s-serien? c-serien? Vanlig?

Personlig tror jeg de har tre serier på gang, X for performance, S for inngang, les billig og C for sky. Dette blir xCloud enheter.

Hvis man ser på hardware MS har laget de siste årene, passer dette godt inn og er nokså lett å forholde seg til.

SONY ser ut til bare å ha en enhet og dermed går de bare videre med samme navneserie. Som igjen gir god mening. Utenom de som sier PSV, som igjen tenker på Vita.

NVIDIA og AMD gjør det samme med skjermkort og CPUer.

Og mener vi skal gi foreldre og besteforeldre mer tillit enn som så, dette har de fleste produkter gjort i årevis. Ikke noe nytt.
Og prisen ser man med en gang, og C-serien er ikke for barna og under juletreet. Det blir inngangsmodellen.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Nye rykter, igjen, om en Switch Pro. Ville ikke være dumt for Nintendo om de lanserte en oppgradering rundt sommeren, for å møte neste generasjon. De vil dog neppe lansere noe som er i nærheten av styrken til Xbox Series x eller PS5. Men kanskje noe som gjør det mulig å lansere en nedskalert port uten for store problemer? Blir spennende å se i hvert fall. :)
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Strengt tatt er Switch niende generasjon, så vil Sunde er der allerede.

Tror ikke på en Pro utgave, men kanskje revisjon med ny Tegra chip etter Shield har satt seg litt.

Nintendo trenger ikke kraften heller i lik grad, men på grunn av økende tredjepart kan jo alltid ting endres. Har vært noen virkelig dårlige porter når det er en enhet som knapt klarer å drive spill med høy oppløsning og mye effekter. Dog, aldri vert mening heller tror jeg.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Trenger ikke være en ny gen, bare en ny revisjon a la PS4 pro og Xbox one x. Tror ikke Nintendo forventet så mye 3rd party support etter så mange år uten mye av det. Men vil tro det frister å ta advantage av det.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Er sugen på litt SONY nyheter nå. Spent på hvordan de løser bakoverkompabiliteten, for da åpner det seg en mulighet til å spille mange spill jeg har gått glipp av denne generasjonen. Samtidig spennende om spillene kommer til PC også.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
2020 blir nok det året som i ettertid blir sett på som Switchs beste år. I fjor var det få store spill; de tror jeg kommer i år. Indiespillene kommer i store mengder nå, med mye bra. Men om det ikke blir en omstrukturering snart i eshoppen så tror jeg det fort blir for mye kaos. 2020 er året for neste generasjon, så langt har Switch klart seg bra ifht ports, mange ganske imponerende. HVIS vi får en Switch Pro, kan kanskje Switch fortsette å få gode ports, særlig med tanke på at i hvert fall Xbox ikke får next gen exclusives før 2021 eller 2022. Men sett at neste generajon kommer nå, Switch er midtveis i en tradisjonell syklus på 5-6 år og eShoppen snart drukner, så tror jeg 2020 kan bli høydepunktet for konsollen.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Akkurat som de sa i fjor i januar, da de sa ingen Switch lite var på vei, så sier Nintendo nå at det ikke er noen ny modell planlagt. De elsker å lyve. ;)


Nytt chassis muligens i magnesium:

 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Pris på next gen er stadig up in the air. Analytikere sier Series X vil lett kunne koste 500-600 USD. Men det er samtidig sykt dyrt. Så kom nyheten om at PS5 sine deler visstnok koster 450 USD. Det kan jo tyde på at Sony ser mot 500 USD selv i utsalgspris. Men det virker som om det er et game of chickens så langt. Lurer på hvem som blinker først...
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Spennende videoer og avsløringer i dag!

Video 1:

Video 2:

Artikkel:

Tanker:

 1. Lurer på hva Series X vil ende opp med å koste. Maskinvaren tilsvarer jo en PC på minst 12k kr, godt mulig mer.
 2. Series X er visst mindre enn jeg trodde. Tilsvarer to gamecubes satt oppå hverandre i følger Digital Foundry.
 3. Veldig interessant med disse 1 TB-minnekortene for øvrig. Så solide ut også. Spent på pris for dem (regner med at de ikke følger med for å si det sånn), og om de kommer i flere str enn kun 1 TB.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
x:Xbox series x lastetid sammenlignet med xbox one x:


Quick resume tech demo:Man, nå må Sony up their game. :p
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Gleder meg :) , blir nok ps5 i første omgang. Mest på grunn av ps4 spillene jeg har har aldri vært fornøyd med ytelsen på ps4 egentlig. Så hadde vært flotters å kunne spille ps4 spill med 4k 60 fps
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Gleder meg :) , blir nok ps5 i første omgang. Mest på grunn av ps4 spillene jeg har har aldri vært fornøyd med ytelsen på ps4 egentlig. Så hadde vært flotters å kunne spille ps4 spill med 4k 60 fps
Gleder meg til å høre mer om PS5. Har ingen allegiance til PS-brandet slik jeg har til Nintendo, så for meg kan det godt bli Xbox next gen. Vi får se. :)
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Gleder meg til å høre mer om PS5. Har ingen allegiance til PS-brandet slik jeg har til Nintendo, så for meg kan det godt bli Xbox next gen. Vi får se. :)
Jeg valgte ps4 pga at den var kraftigere enn xbox one. Men før det hadde jeg xbox 360, som jeg kanskje anser som den beste konsollen jeg noen gang har hatt. Har jo akkurat skaffet meg en xbox one X, veldig fornøyd med den. Men jeg har så mange ps4 spill. Samt at de ekslusive spillene til ps et mer spennende enn xbox sine. F.eks last of us 2 som kommer snart. Men jeg ser ikke bort fra at på sikt kan jeg skaffe meg begge.
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Specs for PS5 er ute. Jeg er langt fra ekspert, men dette er da ganske mye svakere enn Series X?

Jupp ser noe svakere ut. Sony påstår man ikke skal se bare på tallene og at det skal være råere enn det ser ut som. Men det blir jo umulig å verifisere får begge maskinene er ute.

Men to streker under svaret, begge maskinene virker ganske så kraftige. Veldig spennende å se hva prisen lander på. Får håpe krona har styrket seg en del før den tid...
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Satser på at i løpet av mandagen eller rundt 25. januar får vi tall fra USA fra desember, og vil gi en virkelig pekepinn med fakta tall om de klarer å nå 20 millioner eller ikke.
Men blir nok som i fjor, Switch selger mest, så Xbox deretter PS4. (Desember måned, NPD = USA).

Små rykter på cpu/gpu begynner å komme også for de nye konsollene. Men siden ingenting konkret har blitt vist ennå... tenker jeg vi ser noe som dette.

Xbox Strømme versjon
- Zen 2 7nm 8c/8t 2.8GHz
- 12GB GDDR6
- 4GB DDR4
- 1TB SSHD
- 64GB FLASH for OS
- GPU opp mot 8-9 TF

1.500 til 2.500 kr

PS5
- Zen 2 7nm 8c/8t 3.2GHz
- 16GB GDDR6
- 8GB DDR4
- 2 TB SSHD
- 128GB Flash for OS
- GPU mellom 9 og 10 TF

4.000 kr

Xbox PRO versjon
- Zen 2 7nm 8c/8t 3.2GHz
- 16GB GDDR6
- 8GB DDR4
- 2TB SSHD
- 512GB SSD
- GPU mellom 10 og 12 TF

5.000 kr
Bare for å sjekke mot hva de faktiske spesifikasjonene ble nå som de er gitt ut.

Var litt amatør av meg å si 8c/8t i etterpåklokskapens lys og to ulike minne oppsett.

Men traff på minne mengde og GPU hvert fall.

Det med at begge kjører NVME kom litt som en bombe, så skivebom fra min side.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Bare for å sjekke mot hva de faktiske spesifikasjonene ble nå som de er gitt ut.

Var litt amatør av meg å si 8c/8t i etterpåklokskapens lys og to ulike minne oppsett.

Men traff på minne mengde og GPU hvert fall.

Det med at begge kjører NVME kom litt som en bombe, så skivebom fra min side.
Ikke så ille gjetning utenom SSDene, nei. :) Men hva tenker du om prisene nå?
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Jeg tror SONY er i en litt uheldig situasjon, og kan fort få en reprise av 2013 her.
Men jeg tror alt er avhengig og faller på en evt. Series S (Lockahart) fra MS.

I verste fall tenker jeg som dette:

Lockhart - 3000 kr
PS5 - 5000 kr
Series X - 6000 kr

Best mulig for oss:

Lockhart - 2500 kr
PS 5- 4000 kr
Series X - 4000 kr

Og MS velger å spise kost på dyreste modell for Lockhart er den som kommer til å ta unna volumet.
 

GrinderX9

Moderator
Promotør
Medlem
Jeg tror SONY er i en litt uheldig situasjon, og kan fort få en reprise av 2013 her.
Men jeg tror alt er avhengig og faller på en evt. Series S (Lockahart) fra MS.

I verste fall tenker jeg som dette:

Lockhart - 3000 kr
PS5 - 5000 kr
Series X - 6000 kr

Best mulig for oss:

Lockhart - 2500 kr
PS 5- 4000 kr
Series X - 4000 kr

Og MS velger å spise kost på dyreste modell for Lockhart er den som kommer til å ta unna volumet.
Kan leve med 5000 kr. De fleste kjøper seg dyrere mobiler en gang i året. Men 6000 tenker jeg er for dyrt, da blir tror jeg det er mange som blir å vente til prisen faller.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Repeat av 2013? Mener du 2006? 2013 og PS4 gikk jo over all forventing for dem. :p
Ah, litt dårlig forklart fra min side. Men mente at de kunne havne i samme situasjon som MS gjorde i 2013.
Høyere pris og dårligere hardware. (Les speks).

Etter siste unlocked podcast med IGN og Phil Spencer er det ganske klart at MS nå har mer spillerom for pris enn noen gang før.
Det gjør det mulig for de å prise seg lavere enn SONY denne gang.

^^ derav 2013 situasjon :) reversed.