Hva er nytt

Konsollkrig - Niende Generasjon: MS, Sony, Nintendo, Google!

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
I år annonserte Microsoft at neste generasjon Xbox - så langt uten navn - kommer holidays 2020.

Sony har også sagt at neste generasjon PlayStation er rett rundt hjørnet.

Nintendo. Nintendo gjør som vanlig sin egen ting og plasserer seg litt på tvers av generasjonene, med to konsoller innenfor åttende generasjon. Switch - som i grunn er en tidlig niende generasjon konsoll med svakere hardware enn konkurrentenes generasjon åtte og som i tillegg er håndholdt og ikke passer inn noe sted i oversiktene - kommer nok til å fortsette inn i den nye generasjonen. Så la oss inkludere den her enn så lenge. :p Ny revisjon kommer for øvrig om en måned!

Og så er det diverse små og store utfordrere, ikke minst Google Stadia - som utfordrer hva en konsoll i det hele tatt er!

Med det åpner jeg konsollkrigtråden for niende generasjon!

console-war.jpg
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Nittende august kl 1900 har Google en times Stadiashow i forkant av GDC.

Kl 2000 starter et stort show hvor drøssevis av spillutviklere, Google (igjen) og MS skal presentere ting.

Sony og Nintendo er ikke med der, men ryktes å ha planer om egne directs.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Håper noe nytt kommer under Gamescom, ellers blir det en hard og lang venteperiode. Ikke vært noe nytt siden E3.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Tek.no har samlet infoen vi vet så langt om PS5 her: https://www.tek.no/artikler/sony-bekrefter-navnet-playstation-5-og-lansering-for-julen-2020-br/476026

Dette vet vi så langt om PlayStation 5
Selv om vi har skrevet om «PlayStation 5» i flere måneder, er det først nå navnet altså er offisielt. Men Sony har røpet flere detaljer tidligere. Dette vet vi så langt:

  • Spill: Ingen eksklusive spill har blitt avslørt ennå, men kommende spill som The Last of Us: part 2, Death Stranding og Starfield er nesten garantert å komme på den nye konsollen. Cyberpunk 2077 er også sagt å være spesialdesignet for fremtidens konsoller. PlayStation 5 vil også være bakoverkompatibel, så du kan spille dine gamle PS4-spill uten problemer.
  • Oppløsning og bildeflyt: Sony har sagt at har som mål å tilby spill i 8K-oppløsning og 120 bilder i sekundet. Disse to spesifikasjonene leveres dog neppe samtidig, du må trolig velge én.
  • Lastetider: Sony går over til lagring på SSD og ikke harddisk, noe som vil bety betydelig kortere lastetider.
  • Maskinvare: Sony har sagt at de vil benytte seg av prosessor og grafikkbrikke fra AMD som benytter seg av den toppmoderne Zen 2- arkitekturen. Stikkord: Effektiv, kraftig og rimelig.
  • Utseende: Ingen vet! Det har dukket opp patentskisser av et ganske sprøtt V-formet design som du kan se i toppbildet, som nettstedet LetsGoDigital brukte for å lage en 3D-modell. Om det er det endelige designet, eller bare en konsoll ment for utviklere, eller kanskje bare en sprø drøm, må vi vente og se.
  • Pris: Nøyaktig pris er naturligvis ikke kjent ennå, men vi har tidligere spekulert i at prisene vil være høyere enn da deres nåværende konsoller ble sluppet. Kanskje vi snakker rundt 6000 kroner?
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Tek.no har en dyptgående artikkel om Google Stadia:

Stadia-sjef til Tek: Steg én er å bevise at vi er bedre enn konsoller. Steg to er å ta over spillverden
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Supert med en ny konkurrent på banen. Selv om Stadias største marked blir det tøffeste, er det langt bedre for oss her til lands med slike produkter. Med tanke på hva 5G kommer med og bringer på banen, kan dette fort bli en vanlig realitet.

Kanskje ikke det verste som kunne skjedd, så blir vi kvitt både enheter og kabler over alt :)

Når det er sagt, er alt om et valg, og så lenge jeg kan ta det selv uten tvang... all in.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Jeg satt oppe å så på VGA i natt, og ble rett og slett litt sjokkert over det hele når Phil kom på scenen og bare viste både Series X og Hellblade 2. Helt sykt.
Endelig noen som tør å utfordre den kjedelige kassen som vi alle har hatt under tven i alle år.

Er og slik at jeg håper SONY beholder Ven i PS5 devkit utformingen sin så den ikke blir seende kjedelig ut.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Xbox Series X blir navnet på Scarlett. Microsoft sliter på navnefronten. :p Fire ganger kraften til One X, ser ut som en avlang, svart eske. Veldig stilig eske da! Blir interessant å følge videre! Mulig det kan bli kjøp.

 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Med slik en rotete navnestrategi kan jeg se for meg at en del barn som ønsker seg "Xbox" til jul neste år får feil Xbox. Så uoversiktlig at en uvitende besteforelder eller forelder fort kan finne på å kjøpe en One X i stedet for Series X I tilbudsjungelen. Får håpe de ikke får for mye trøbbel med consumers som tror at Series X er en ny maskin i samme generasjon som One X, i WiiU-stil
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Har så inmari lyst på Next gen konsoll. Har PC som begynner å bli gammel, men funker fint til det jeg hovedsakelig bruker det til; Civ og Paradoxspill (og internetting så klart). Og har Switch, som brukes en god del. Men har hoppet over current gen, pga tid og penger. Siden Next gen er bakoverkompatibelt er jeg ganske klar for å spare meg til en fin gave neste høst. sweat_smile Tror det kan bli Xbox, liker det jeg ser og hører. Og gamepass virker jo som en drøm.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Digital Foundry er alltid interessant å se på. Denne gangen om hva SSD i next gen konsoller innebærer.


Ryktet sier ps5 får 9,2 teraflops mot 12 for Xbox btw. Ganske stor forskjell.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Ser flere reagerer på navnet? Skjønner det ikke. Er jo super enkelt, og MS er endelig fornuftig med navngivningen.

Merket er Xbox
Series X blir krafthuset.
Series S f.eks blir inngangsmodell.

Akkurat.som iPhone, Samsung og alle andre gjør det.

Det som også kommer frem her nå er hvor mye de kan legge i mellom, kanskje ren sky-versjon, Series C eller noe i den duren.

Når da neste oppgradering kommer, er det nye versjon av Series X.

Er ikke særlig komplisert eller?
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Jo, jeg synes det er tvilsomt valg. Særlig om Series X ikke vil være en og samme konsoll på sikt med stadige oppgraderinger. Eller Series X2 eller noe lignende. Men jeg er ikke så bekymret for entusiaster som meg og deg @kaieivindm . Snarere for foreldre og besteforeldre som skal være snill og kjøpe til poden. Kan fort bli gråt i heimen om ikke butikkene er obs. ;)
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Som jeg skrev her forleden, så er jeg veldig interessert i Xbox neste gen. Denne generasjonen ble det PC og Switch på meg, og begge vil jeg fortsette å spille. Switch er genialt og jeg er veldig glad i Nintendos eksklusiver. PCen min er ikke ny lenger, den ble bygd i etapper med siste oppgradering for snart 3 år siden. Men den funker veldig bra til de spillene jeg spiller 98% av tiden; Civ og Paradox-spill. Merker det var flere spill i nåværende generasjon som var konsolleksklusive som jeg skulle likt og spilt. Ikke minst er det flere kona også er interessert i og jeg elsker å få henne dypere inn i gaminga. :D Hun gamet lite før hun traff meg. ;) GamePass virker interessant, Xbox hadde også flere spill denne generasjonen jeg syntes virket interessant, men PS4 hadde nok flest eksklusiver jeg likte det jeg hørte om. Men totalt sett heller jeg mot Xbox neste generasjon. Mye kommer dog an på hva vi får vite de neste mnd og pris. Men PCen jeg har vil kunne spille Civ og PDS-spill lenge ennå slik den er, og en 5-6k i innkjøp for en ny konsoll virker lovende som et supplement. :)
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Gå på Google og søk etter Lenovo V130 eller S340. Og se hvor mange ulike konfigurasjoner du kan finne.

Tror du foreldre hadde problemer med iPhone s-serien? c-serien? Vanlig?

Personlig tror jeg de har tre serier på gang, X for performance, S for inngang, les billig og C for sky. Dette blir xCloud enheter.

Hvis man ser på hardware MS har laget de siste årene, passer dette godt inn og er nokså lett å forholde seg til.

SONY ser ut til bare å ha en enhet og dermed går de bare videre med samme navneserie. Som igjen gir god mening. Utenom de som sier PSV, som igjen tenker på Vita.

NVIDIA og AMD gjør det samme med skjermkort og CPUer.

Og mener vi skal gi foreldre og besteforeldre mer tillit enn som så, dette har de fleste produkter gjort i årevis. Ikke noe nytt.
Og prisen ser man med en gang, og C-serien er ikke for barna og under juletreet. Det blir inngangsmodellen.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Nye rykter, igjen, om en Switch Pro. Ville ikke være dumt for Nintendo om de lanserte en oppgradering rundt sommeren, for å møte neste generasjon. De vil dog neppe lansere noe som er i nærheten av styrken til Xbox Series x eller PS5. Men kanskje noe som gjør det mulig å lansere en nedskalert port uten for store problemer? Blir spennende å se i hvert fall. :)
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Strengt tatt er Switch niende generasjon, så vil Sunde er der allerede.

Tror ikke på en Pro utgave, men kanskje revisjon med ny Tegra chip etter Shield har satt seg litt.

Nintendo trenger ikke kraften heller i lik grad, men på grunn av økende tredjepart kan jo alltid ting endres. Har vært noen virkelig dårlige porter når det er en enhet som knapt klarer å drive spill med høy oppløsning og mye effekter. Dog, aldri vert mening heller tror jeg.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Trenger ikke være en ny gen, bare en ny revisjon a la PS4 pro og Xbox one x. Tror ikke Nintendo forventet så mye 3rd party support etter så mange år uten mye av det. Men vil tro det frister å ta advantage av det.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Er sugen på litt SONY nyheter nå. Spent på hvordan de løser bakoverkompabiliteten, for da åpner det seg en mulighet til å spille mange spill jeg har gått glipp av denne generasjonen. Samtidig spennende om spillene kommer til PC også.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
2020 blir nok det året som i ettertid blir sett på som Switchs beste år. I fjor var det få store spill; de tror jeg kommer i år. Indiespillene kommer i store mengder nå, med mye bra. Men om det ikke blir en omstrukturering snart i eshoppen så tror jeg det fort blir for mye kaos. 2020 er året for neste generasjon, så langt har Switch klart seg bra ifht ports, mange ganske imponerende. HVIS vi får en Switch Pro, kan kanskje Switch fortsette å få gode ports, særlig med tanke på at i hvert fall Xbox ikke får next gen exclusives før 2021 eller 2022. Men sett at neste generajon kommer nå, Switch er midtveis i en tradisjonell syklus på 5-6 år og eShoppen snart drukner, så tror jeg 2020 kan bli høydepunktet for konsollen.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Akkurat som de sa i fjor i januar, da de sa ingen Switch lite var på vei, så sier Nintendo nå at det ikke er noen ny modell planlagt. De elsker å lyve. ;)


Nytt chassis muligens i magnesium:

 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Pris på next gen er stadig up in the air. Analytikere sier Series X vil lett kunne koste 500-600 USD. Men det er samtidig sykt dyrt. Så kom nyheten om at PS5 sine deler visstnok koster 450 USD. Det kan jo tyde på at Sony ser mot 500 USD selv i utsalgspris. Men det virker som om det er et game of chickens så langt. Lurer på hvem som blinker først...
 
Topp Bunn