Konsollkrig - Niende Generasjon: MS, Sony, Nintendo, Google!

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
I år annonserte Microsoft at neste generasjon Xbox - så langt uten navn - kommer holidays 2020.

Sony har også sagt at neste generasjon PlayStation er rett rundt hjørnet.

Nintendo. Nintendo gjør som vanlig sin egen ting og plasserer seg litt på tvers av generasjonene, med to konsoller innenfor åttende generasjon. Switch - som i grunn er en tidlig niende generasjon konsoll med svakere hardware enn konkurrentenes generasjon åtte og som i tillegg er håndholdt og ikke passer inn noe sted i oversiktene - kommer nok til å fortsette inn i den nye generasjonen. Så la oss inkludere den her enn så lenge. :p Ny revisjon kommer for øvrig om en måned!

Og så er det diverse små og store utfordrere, ikke minst Google Stadia - som utfordrer hva en konsoll i det hele tatt er!

Med det åpner jeg konsollkrigtråden for niende generasjon!

console-war.jpg
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Nittende august kl 1900 har Google en times Stadiashow i forkant av GDC.

Kl 2000 starter et stort show hvor drøssevis av spillutviklere, Google (igjen) og MS skal presentere ting.

Sony og Nintendo er ikke med der, men ryktes å ha planer om egne directs.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Håper noe nytt kommer under Gamescom, ellers blir det en hard og lang venteperiode. Ikke vært noe nytt siden E3.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Tek.no har samlet infoen vi vet så langt om PS5 her: https://www.tek.no/artikler/sony-bekrefter-navnet-playstation-5-og-lansering-for-julen-2020-br/476026

Dette vet vi så langt om PlayStation 5
Selv om vi har skrevet om «PlayStation 5» i flere måneder, er det først nå navnet altså er offisielt. Men Sony har røpet flere detaljer tidligere. Dette vet vi så langt:

  • Spill: Ingen eksklusive spill har blitt avslørt ennå, men kommende spill som The Last of Us: part 2, Death Stranding og Starfield er nesten garantert å komme på den nye konsollen. Cyberpunk 2077 er også sagt å være spesialdesignet for fremtidens konsoller. PlayStation 5 vil også være bakoverkompatibel, så du kan spille dine gamle PS4-spill uten problemer.
  • Oppløsning og bildeflyt: Sony har sagt at har som mål å tilby spill i 8K-oppløsning og 120 bilder i sekundet. Disse to spesifikasjonene leveres dog neppe samtidig, du må trolig velge én.
  • Lastetider: Sony går over til lagring på SSD og ikke harddisk, noe som vil bety betydelig kortere lastetider.
  • Maskinvare: Sony har sagt at de vil benytte seg av prosessor og grafikkbrikke fra AMD som benytter seg av den toppmoderne Zen 2- arkitekturen. Stikkord: Effektiv, kraftig og rimelig.
  • Utseende: Ingen vet! Det har dukket opp patentskisser av et ganske sprøtt V-formet design som du kan se i toppbildet, som nettstedet LetsGoDigital brukte for å lage en 3D-modell. Om det er det endelige designet, eller bare en konsoll ment for utviklere, eller kanskje bare en sprø drøm, må vi vente og se.
  • Pris: Nøyaktig pris er naturligvis ikke kjent ennå, men vi har tidligere spekulert i at prisene vil være høyere enn da deres nåværende konsoller ble sluppet. Kanskje vi snakker rundt 6000 kroner?
 
Topp Bunn