Hva er nytt
Topp Bunn
  • Hei Gjest,

    Velkommen til Spillforumet. Registrer deg i dag og bli med på diskusjonen!

Neste konsollgenerasjon - La oss spekulere!

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Med alle ryktene om at PS5 er på trappene, og det faktum at det er gått snart fem år av de sedvanlige 5-6 årene en konsollgenerasjon pleier å vare, er det på tide med en forumtråd om den neste konsollgenerasjonen! :D

Nintendo kjører sitt eget løp, skjønt enkelte analytikere funderer på om vi vil se en Switch Pro på et tidspunkt. PS4 og Xbox One har fått sine PS4 Pro og Xbox One X. Og snart, vil man måtte tro, kommer informasjonen om PS5 og Xbox Two?

Hva tror du vi vil se? Har du verdifull insider information? Post og diskuter her! :D----------------------

Her er en artikkel om nye rykter om PS5 som kom i dag:

http://www.pressfire.no/nyheter/PS4/12888/hevder-utviklere-har-ftt-playstation-5

Hevder utviklere har fått PlayStation 5

Skrevet av Jarle Hrafn Grindhaug4. april 2018 kl. 12:40


(PressFire.no): Det er teknologisiden Semiaccurate.com som hevder å sitte på informasjon om Sony sin neste PlayStation-konsoll – PlayStation 5.
Artikkelen ligger bak betalingsmur, men blant annet wccftech.com har publisert detaljer fra artikkelen.
PS4 ble lansert i 2013.
AMD-teknologi, igjen
Ifølge nettsiden skal mange spillutviklere allerede ha fått utviklermaskiner og da ikke bare Sony sine egne studioer.

Videre skal konsollen angivelig ta i bruk den nye teknologien fra AMD – både Ryzen for CPU-kraft og den kommende grafikkprosessoren Navi. Begge skal naturligvis kombineres i en egen løsning, som typisk i konsoller.
Grafikkort med Navi er foreløpig ikke lansert, men kan være aktuell for en lansering senere i år.
Konsollen skal visstnok også være skreddersydd for PlayStation VR.
Journalisten i Semiaccurate spekulerer videre i at konsollen dermed kan være aktuell for lansering allerede i år eller neste år.
Det er også sannsynlig at den nye konsollen blir en bakoverkompatibel løsning, slik vi allerede har sett med både PS4 Pro og Xbox One X. (med PS4 og Xbox One)

Bransjekjenner hevder også
Også bransjekjenner Marcus Sellars har hevdet at utviklere allerede har fått nye PlayStation-konsoller tidligere i år.

PlayStation 4 ble sluppet i november 2013 og den typiske konsollgenerasjonen har tradisjonelt vært rundt seks år.
Vi anbefaler en dose salt med denne informasjonen – Sony har foreløpig ikke bekreftet noen ny konsollo.
 
Sist redigert:

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Siterer også LarZen fra kommentarfeltet, det han sier er et interessant poeng (som sikkert @kaieivindm er uenig i, og jeg er interessert i hvorfor eventuelt :) ):

"Skal bli spennende å se hva planene til Sony og Microsoft er. Om Sony slipper en ny kraftigere konsoll snart så vil den overgå hva Xbox One X klarer og sette Xbox i skyggen igjen. For det er nok ikke så heldig for Sony at stadig flere spill ser vesentlig bedre ut på en konkurrerende konsoll.

Om Sony lanserer en ny konsoll snart så kan det bety trøbbel for Microsoft hele neste generasjon. Siden Xbox One X lanserte nylig så vil det nok ta alt ifra 2-3 år før dem kan prøve å selge enda en konsoll til kundegruppen deres.

Og innen da så kan Sony lansere en ny oppdatert "PS5Pro" en stund etterpå og igjen ha overtaket. Så ja... Dem som kommer først ut med en ny fullverdig neste generasjon konsoll vil kunne få et overtak som kan igjen vare ut store deler av den kommende generasjonen."
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Interessante tider dette... :) Jeg lurer på om ikke LarZen har et poeng der. MS kan fort komme bakpå om de ikke passer på. Jeg mistenker også at Nintendo kommer til å ta inspirasjon fra MS og Sony og gi oss en Switch Pro som er 100% bakoverkompatibel på sikt.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
En kar jeg kjenner i fra spillbransjen, sier dette:

"little birdies tell me MS is moving slightly different from the other VG guys"
"less hardware, more cloud stuff"
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Her er det så mye synsing og gjetting uten substans at hodet mitt spinner som en ... ja.. og PS4/Pro er bakoverkompatibel? He he noen må først og fremst lære leksen sin.

Er noen som fortsatt ikke forstår disse to kjempene går nå hver sin vei når det kommer til det vi før sa om "tradisjonell konsoll".
Men la oss prøve likevel å ta en diskusjon rundt det.

La oss starte med hvor det hele kommer fra, SemiAccurate, les det navnet en gang til stille inne i dere... SemiAccurate.
Dette er en analytiker som kjenner noe til bransjen, treffer litt og bommer litt. Er faktisk derfor navnet er som det er.
Artiklen er også bak en betalingsmur på ca $1000, eller ca 8.500kr for de som ønsker å lese den. *blæh*

Men nok om det, la oss ta SONY først.
De har nettopp fått ny CEO, Kaz har tatt steget vekk, og ny mann skal ta over. SONY har vært en blødende kjempe i mange år før Kaz tok over. De har hatt mange kjipe tilfeller med hacking, dårlig sikkerhet generelt sett (PSN er jo en sveitserost) og ikke minst mistet en hel del topp ledere som Andrew House og noen til.

De har også hatt super suksess med PS4, av to grunner, MS bommet skeivt på sin lansering og prisen. Prisen var $100 mindre enn Xbox med sterkere hardware. De hadde også planlagt å komme ut med 4GB GDDR5 minne, ikke 8. Men i siste liten fikk de gjort om på dette pga leveringer strakk til likevel.
SONY har også noen utmerkede 1st party utviklere i Naughty Dog, Santa Monica, Guerrilla Games osv.

Og nei, en PS4 er ikke bakoverkomptatibel med PS3 spill, og det er totalt oppe i luften om PS5 noen gang vil være det, SONY liker penger og trenger penger. Det er en grunn for at dette er remaster generasjonen uten sidestykke.

Så over til MS.
Phil Spencer har selv sagt de bommet på lanseringen av Xbox One, var for mye fokus på tv og kinect i forhold til å beholde kjernegruppen sin av gamere. Dette har de dog vist med å lansere en konsoll som bare gjør en ting, og det gjør den veldig bra, spille spill med best kvalitet og fart. Slik som vi både kjenner til OG XBox og Xbox 360.

Han har også sagt at de beveger seg vekk i fra konsollgenerasjoner som vi kjenner til, har sagt at neste Xbox er under utvikling, og har sagt at den vil spille alle spill fra alle tidligere konsoller. Egentlig har de sagt både frem og tilbakekompatible.

MS er gått over til å bli et selskap som leverer tjenester, mer Linux vennlig og bryr seg fint lite om hvilken platform du er på, bare du bruker tjenestene de kommer med.
Det som folk sier er neste generasjon vil nok ikke bli slik, for denne visjonen tar tid, men kanskje etter der igjen.

Samt MS har noen gullkort på hånden som noen få legger merke til, nemlig Game Pass og Play Anywhere. De vil ha folk over på økosystemene sine, og de driter jo i hvilken hardware du har i PCEN din, bare du bruker Store for å kjøpe spill.

Så av en eller annen merkelig grunn tror noen at SONY får et kjempe overtak om de lanserer ny konsoll etter X'en? Hvorfor det? Og hva legges i overtaket? Bedre hardware? Bedre grafikk? Bedre ytelse? Bedre spill? Flere solgte konsoller? Alle de nevnte?
Skulle de sette Xbox i skyggen, går det maks ett år til, så er PS5 i skyggen. Evig runddans, og det hele går om og om igjen.

Jeg vil heller tørre å si at MS er i en MYE bedre posisjon enn SONY av mange grunner. Men den største er penger, MS sin kasse er ca gazallion ganger større enn SONY sin.
Det MS tjener per kvartal, er det samme som SONY tar inn i løpet av et år. Mer eller mindre.
De flytter fokus vekk fra hardware og over på tjenester. De slipper å være først ut med teknologien og dermed kosten.

GDDR6 går ikke i masseprod før midten av året, både MICRON, Samsung og HYNIX har spesifikasjonene klare men ingen vet hva prisen blir. Yield størrelsen vet vi heller ikke om, men vi vet det blir dyrere enn GDDR5, samme gjelder AMD og ZEN apuene. HBM kan vi bare utelukke med en gang.

AMD sin Ryzen prosesser har gjort kjempe suksess, ingen tvil om det. Men å tro at de får 7nm arkitektur klar i år, med NAVI? Det skal jammen godt gjøres. Da skal alt klaffe med pris, levering og ikke minst alle deler skal testes over tid for å sørge for at det holder.
En ser resultatet av PS4 og PRO med jetfly lyder av viften i dag, den feilen gjør de ikke igjen. Med ny apu så er dette enda viktigere å få til.

Det som er kjempe viktig å ha i baktankene fremover er at dette var første gang noen av de store, tenker på MS og SONY (Nintendo er totalt uinteressant her), når det kommer til konsoller i "PRO" klasse noen år etter base modell. Er ikke en gang sikkert noen av de gjør det igjen.

Men hey! Jeg er all inn for å ha en egen neste generasjonstråd på forumet. Alltid kjekt å spekulere i hva som kan komme til å komme.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Men hey! Jeg er all inn for å ha en egen neste generasjonstråd på forumet. Alltid kjekt å spekulere i hva som kan komme til å komme.
Takk for en utrolig interessant og saftig post! Digget å lese den, selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i alt. :) Skal lage en tråd for nestegenerasjon jeg, og så kan jo du legge inn igjen det du skrev her over på nytt, for det passer sykt bra med det i den kommende tråden. :p
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Eh det er jo samme konsoll!?!?!?!?!?! bakoverkompatibel konsoll kan spille PS1, PS2 og PS3 spill...
Jo, men som du kan lese i artikkelen er det hva forfatteren snakker om. :) Er også presisert i kommentarene, etter at noen klagde på den originale formuleringen.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Jo, men som du kan lese i artikkelen er det hva forfatteren snakker om. :) Er også presisert i kommentarene, etter at noen klagde på den originale formuleringen.
Jeg leste bare den originale i så fall, noen minutter etter den kom ut. Så bra de har fikset på det.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Skjønner. :) Har postet en next gen tråd, fikser du å kopiere over det du skrev? Tror det innlegget vil legge seg over OP om jeg kopierer det som mod.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Hvorfor er det ingen av de som velger Intel cpu og NVIDIA skjermkort?
Xbox brukte faktisk Nvidia kort på første konsollen. De gikk over til ATI for Xbox 360, og fortsatte med AMD (ATI) med Xbox One.
Playstation startet med SONY egen GPU for PS1, egen i PS2, Nvidia i PS3 og AMD i PS4.

Men i dag har alle konsoller en APU, og ikke dedikert CPU + GPU. Intel har utrolig nok en APU laget (forsøk og helt ny) sammen med AMD, vet ikke om den noen gang kommer på markedet. Men poenget med APU er størrelse, die size og at man får mer komponenter inn på mindre plass.

Xbox One X
1523042199069.png

^^ Den store chipen du ser er APU med minnebrikker rundt seg.

PS4 PRO
1523042264870.png
 

kakemannen

Nintendo Forever
Medlem
Var ikke klar over at Nvidia hadde vært involvert i konsoller før, utenom Switch. Tegra er jo Nvidia, tror den heter X1.

Kjent sak at intel har bedre ytelse enn amd, så kult hvis de hadde fått til noe likt. Fått mer konkurranse på konsollene? Eller bryter det med arkitektur og hvordan spillene lages da?

Ellers tror jeg CPUen blir mye sterkere i neste konsoller. For å få mer has på 60FPS enn dagens 30 jevnt over. Er jo litt det som er problemet med mobilecpuer.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Tja, 60 fps tror jeg ikke nødvendig vi får uansett. Mer kraft gir mulighet for det. Men det gjaldt denne generasjonen også. Man valgte å gå for oppløsning og detaljrikdom i stedet. Det tror jeg lett skjer ved neste korsvei også.
 
Neste generasjon burde absolutt ha 60fps.

Om ikke 4K med 60fps, så burde man kunne ha muligheten stille ned grafikk til fordel for høyere fps.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Det er jeg enig i. Bare ikke så sikker på at utviklerne vil gi oss den.
 
Mange spill kjøres allerede i 60 fps, så jeg synes det ville være rart om dem ikke siktet seg inn på en stabil 60 fps ved neste konsoll.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Blir det nok hastighet på CPU delen, blir det garantert 60fps opp til 1440P. 4K blir 30fps enn så lenge.

Uten å skuffe meg selv, være litt realistisk, med info fra artikler de siste ukene... Hadde det jo vært effektivt med Zen+ på 7nm. 4 kjerner med 8 tråder på ca 3,2GHz.

Men da skal vi være heldig og ikke minst være forberedt på 5000kr som ny standard pris.

Tenker rundt 3GHz, 4 kjerner og 4 tråder med 16GB minne totalt på en 384 bits bus og GDDR5X er det vi får.

En av de vil ha UHD Blu Ray den andre ikke.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
En ting jeg har tenkt på noen ganger, er at da jeg var liten på 90tallet trodde jeg hver generasjon ville doble bitene:

NES/Master System: 8 bits
SNES/Mega Drive: 16 bits
PS1/Saturn: 32 bits

N64 hoppet jo over et steg, men da Dreamcast kom med 128 bits tenkte jeg at neste gen igjen ville være 256 bits, så 512 bits, 1 Mbit og så videre. :p

Men dagens generasjon, tre generasjoner senere, er jo 64-bits fremdeles - i hvert fall i CPUen. Så der fikk du den, lille Nikolai. ;)
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Jason Schreier skriver også mer om det i Kotaku, en fyr som faktisk har inside informasjon.
Link

Så hvor mange poeng forsvinner ut vinduet nå? PS5 i 2020? Fulle to år til...
 

kakemannen

Nintendo Forever
Medlem
Ble litt av en storm den semi artikkelen. Men han fikk nok bra med penger for å ha den bak en paywall. :p

Tror kanskje alle tre kan komme ut med ny konsoll i 2019/2020. For Nintendo blir det nok en ny versjon med bedre Tegra chip.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Altså, 60 fps hadde vi allerede på 80- og 90-tallet, det er et valg utviklerne må ta om grafikk vs flyt. Som oftest vinner grafikken.
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Enig med @bubbashrimp her, dette løser seg fint med grafikk og performance modus i nesten alle nye spill.

60 fps kommer garantert til å være viktig på konsoll fremover, med VRR og Freesync er Xbox godt på vei. Garantert Playstation gjør det samme.

Er dog forståelig spill i dag har noen utfordringer mot spill fra 80 og 90-tallet, som hadde piksler store som viskelær mtp på 60 fps.

Synes det er toppen med 30 fps på grafikk spill som Tomb Raider, mens Halo, COD of BF må ha 60. Som de har i dag.

Husk det er prosessoren som stopper konsoller for å nå magiske grensen i dagens spill.
 

kakemannen

Nintendo Forever
Medlem
Ser Sony kommer med PS classic, kan se langt etter bakovermuligheter for PS5.

Dollartegn over alt.
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Blir det nok hastighet på CPU delen, blir det garantert 60fps opp til 1440P. 4K blir 30fps enn så lenge.

Uten å skuffe meg selv, være litt realistisk, med info fra artikler de siste ukene... Hadde det jo vært effektivt med Zen+ på 7nm. 4 kjerner med 8 tråder på ca 3,2GHz.

Men da skal vi være heldig og ikke minst være forberedt på 5000kr som ny standard pris.

Tenker rundt 3GHz, 4 kjerner og 4 tråder med 16GB minne totalt på en 384 bits bus og GDDR5X er det vi får.

En av de vil ha UHD Blu Ray den andre ikke.
Du hadde mange gode tanker i 2018 i denne tråden Kai Eivind. :) Skjønt du tok feil i positiv forstand on 4K og FPS. :D