Hva er nytt
Topp Bunn
  • Hei Gjest,

    Velkommen til Spillforumet. Registrer deg i dag og bli med på diskusjonen!

Ny spillrapport: Spillbransjen 2017

kaieivindm

Moderator
Medlem
Den 19. juni lanserte VIRKE en spillrapport for 2017, er en del interessant lesestoff her på spillbransjen sett med norske øyne og på norske utviklere.

upload_2017-7-23_11-42-9.png

Bilde: VIRKE.no
VIRKE skrev:
VIRKE produsentforeningen lanserer spillrapporten 2017 som viser at veksten i norsk spillbransje fortsetter.

Med en modnet norsk spillbransje er det på tide med en ny langsiktig spillpolitikk. Hovedkravet til norske myndigheter er derfor en ny spillmelding og at tiltak som Spill ut i verden ikke avsluttes med pilotprosjektet, men videreføres i det ordinære virkemiddelapparatet.
VIRKE skrev:
Virke Produsentforeningen
Virke Produsentforeningen organiserer hele den norske audiovisuelle bransje, som omfatter flere spillutviklere og -selskaper. Virke Produsentforeningen er en del av hovedorganisasjonen Virke.
Noen deler av innholdet som er nokså interessant for bransjen.

VIRKE skrev:
Norske spill i vinden
Et titalls spill ble lansert av norske spillprodusenter i 2016. Flere av disse gjorde seg bemerket på Nordic Game Awards 2017, hvor blant annet Owlboy fra D-pad Studios fikk Jurys Special Mention. Morkredd, fra Hyper Games, fikk Sensation Award.
VIRKE skrev:
Omsetter for 358 millioner kroner
Norsk spillbransje omsetter for om lag 358 millioner kroner. I tillegg kommer omsetningen fra en rekke medieselskaper som produserer spill som en mindre del av virksomheten.
Resten av informasjonen kan leses i selve rapporten.