Samletråd for brettspill

Cliffback

Medlem
BRETTSPILL

Brettspill har på mange måter en sterk tilknytting til dataspill, som er spillforumet.no's hovedfokus. Som en «gamer» er jeg også svært interessert i brettspill, og setter veldig pris på å kunne spille i «analog» form. Det er lite som slår en god brettspill-økt med en liten gruppe engasjerte mennesker.

Brettspill er også i vinden på Kickstarter om dagen, og det ser ut til det er flere og flere som begynner å se verdien i en ordentlig brettspill-opplevelse.

Denne tråden er ment som en samletråd for alt som er relatert til brettspill. Diskuter og kom med anbefalinger eller anmeldelser av brettspill du liker. Er det noen som har noen erfaringer de har lyst til å dele? Under følger en oversikt over anbefalinger, som jeg skal prøve å holde oppdatert.

Innholdsfortegnelse

Twilight Imperium
RISK: Ringenes Herre
Star Wars RISK: The Clone Wars Edition
Axis & Allies
Memoir'44
War of the Ring
Arkham Horror

Salem
 
Sist redigert:

Cliffback

Medlem
TWILIGHT IMERPIUMTwilight Imperium er et strategi-brettspill designet av Christian Petersen og utgitt av Fantasy Flight Games. Spillet ble originalt utgitt i 1998, men har gjennomgått en del oppdateringer, og er nå i tredje utgave, eller «Third Edition». Denne utgaven har to ekspansjoner, Shattered Empire og Shards of the Throne. Under følger et bilde av forsiden på spillets ekse. Må si at det fanger interessen min med en gang!

For mange tusen år siden ble galaksen styrt av rasen Lazax fra hovedplaneten Mecatol Rex, som på mange måter er dette spillets svar på Coruscant fra Star Wars. Denne sivilisasjonen gikk etter hvert til grunne, og ble tilintetgjort av deres fiender. Spillet foregår i en tid der galaksen er i en utrygg situasjon, der flere raser ønsker å ta makten (spillerne), og det er politiske møter i det galaktiske rådet, som har hovedsetet sitt på Mecatol Rex.Slik ser er spillets oppsett ut. Det bruker et brett bestående av hexagoner delvis satt sammen på en tilfeldig måte. Brettet er fylt med astroider, nebulas, supernovaer og andre ting man kan møte på i rommet. Hver rase har et antall stjerneskip og bakkestyrker, og må begynne å bevege seg ut i galaksen.

Spillet er svært allsidig, man kan blant annet satse på handel, teknologi, krigføring og/eller politikk, og er ikke bundet til en bestemt måte å gå frem på.

Det er mye å sette seg inn i, og jeg har bare fått muligheten til å spille det en gang. Vi holdt da på i åtte timer, og hadde enda ikke rukket å komme så langt som til muligheter for krigføring. Dette skyldes i stor grad at mye av tiden gikk med på å lære reglene, og diskutere disse. Etter vi hadde spilt i en seks timers tid, så følte jeg at det var noe som «klikket» på plass, og sammensetningen av reglene og hvordan ting fungerte ga mye mer mening. Spillet gikk da mye mer effektivt, og ble ganske mye artigere å spill. Det kan legges til at ingen av oss som spilte hadde spilt det før, så vi startet på bar bakke. Vi var åtte personer.Spillet krever dedikasjon, men mot en stor gevinst. Når man først kommer i gang med spillet, så er det en utrolig dybde, og man kan virkelig få en herlig session. Spillet minner på mange måter om et mer komplisert Axis & Allies eller RISK satt til verdensrommet, med politkk og handel og mer.

Jeg vil anbefale spillet til folk som liker gode strategi-brettspill, og som er klare for noe litt mer komplisert en RISK (som for all del er kjempeartig). Finn en god gjeng og sett av en hel lørdag :D
 

Cliffback

Medlem
RISK: RINGENES HERRESpillet RISK behøver kanskje ikke en særlig omfattende beskrivelse, da det er et spill som er ganske kjent. Grunnprinsippet er at man ved bruk av hærer skal ta over verden (eller gjøre oppdrag, som å ta over et spesifikt land). Spillets kampsystem bruker terninger, der den høyeste terningen vinner. Det er et spennende spill, med veldig enkle regler og er lett å lære seg.

En versjon av spillet som kanskje ikke så mange kjenner er RISK: Ringenes Herre. Jeg vil faktisk si at dette er en bedre utgave av spillet. Ikke på grunn av at det er satt til Middle-earth (selv om det er et stort pluss), men på grunn av en del ekstra regler som gir spillet en ny dybde. Hver spiller har blant annet en til to helter/hærførere som gir øker tallet på din høyeste terning med en. Brettet har også borger og festninger som gir fordeler under forsvar, og gir ekstra poeng ved spillets slutt. Dette er ganske enkle tilleggregler, men som jeg føler at beriker spillet, og gjør det enda artigere å spille. Det er også selvfølgelig veldig kult at det er satt til Ringenes Herre-universet, som jeg er en stor fan av. Under kan du se et bilde av hvordan brettet kan se ut midt i et spill:Det er opptil fire spillere, og man kan enten spille alle mot alle, eller god mot ond (2 vs. 2). Det er to gode og to onde sett med brikker, med blant annet alver, orker, mennesker, mumakiler, huletroll, enter, ørner og mer. Spillets oppdrag varierer også utifra om du er god eller ond, og kan gi forskjellige fordeler. Spillet gir også fordeler avhengig av hvilke områder de gode har kontroll over og hvilke områder de onde har kontroll over.

Jeg vil egentlig anbefale dette spillet til alle som er glad i RISK. Om du klarer å få tak i det, så kjøp det med en gang. Hvis ikke får du ta deg en tur til Hamar og bli med på en runde med meg.
 

Zeldafisken

Medlem
Awwww yeah!
Jeg er stor brettspill-fan og har kjøpt altfor mange spill gjennom årene :D
Har hørt mye bra om Twillight Imperium, men også det at det er et beist av et spill å lære seg, ja. Skal innrømme at jeg generelt har litt vanskeligheter med å sette meg inn i og bli engasjert i sci-fi som ikke er Star Wars/Trek, men selve spillsystemet ser kult ut da.

Ringenes Herre RISK har jeg aldri spilt, og heller ikke vanlig RISK. Derimot spilte Star Wars RISK: The Clone Wars Edition en viktig rolle i brettspillinteressen min! Det var det første ordentlige strategi-brettspillet jeg spilte, og derfra utviklet det seg videre... Lenge siden jeg har spilt det nå (ble etterhvert litt for enkelt), men hadde det hvertfall mye gøy med spillet.

Skal få skrevet noen anbefalinger ala dine senere en gang når jeg har litt bedre tid, men kan jo ta en rask gjennomgang av noen spill jeg liker godt:

Først går vi inn i andre verdenskrig-land. Er godt over gjennomsnittet interessert i konflikten, og det gjenspeiles også i brettspillsamlingen min. Axis & Allies-serien var de første brettspillene jeg ble ordentlig hooked på. Den dag i dag har jeg altfor mange av dem: Europe, Pacific, D-Day, Battle of the Bulge, Guadalcanal, Spring 1942, Pacific 1940, Europe 1940, 1942...
På mange måter minner spillene om RISK både i gameplay og kompleksitet, men A&A er noe mer innviklet (dog ikke sånn veldig mye) og variert. Et spill kan ta en del tid, men det er fortsatt en favoritt hos meg.


Axis & Allies: Europe, mitt første A&A-spillet og fortsatt favoritten min

Likevel er det ikke alltid man har nok tid til en kamp om global dominans, så heldigvis har jeg også Memoir'44. I motsetning til A&A sin globale skala, kjemper man her i ulike scenarioer av andre verdenskrigs kjente kamper, som f. eks Omaha Beach, og hver kamp tar ca 30-60 min.
Spillet er en smule abstrakt mtp på skade og slikt, men selve spillsystemet er glimrende. Ikke er det altfor komplekst heller, og er overraskende greit for ikke-hardcoregamers å sette seg inn i. Det finnes et drøss av tilleggspakker til Memoir'44 (f. eks Pacific, Eastern Front, Mediterranean), og som med A&A har jeg også her gått bananas, og eier i dag de aller fleste tilleggspakkene som har kommet ut :)


Memoir'44

Videre drar vi til fantasy-land, der det spesielt er et spill jeg vil trekke frem. Det er Ringenes Herre-spillet War of the Ring. Det er nok en hel del mer komplisert enn RISK-utgaven, men spillet fanger Ringenes Herre-stemningen på en utrolig god måte! Du har Free Peoples på den ene siden, satt opp mot Sauron m/venner på den andre. Noe av det som gjør spillet så kult, er måten ringenes brorskap sin reise til Mt. Doom er representert. Spillet begynner med gjengen samlet i Rivendell, og det er opp til spilleren av Free Peoples å velge hvilken rute de skal ta for å ødelegge ringen, samt unngå de mørke kreftene. Alle i ringenes brorskap er representert med egne figurer og kort med spesial-egenskaper, og akkurat som i historien har medlemmene mulighet til å forlate gruppen for å gjennomføre andre ærend. Dette kan gjøre reisefølget svakere, men kanskje er det viktigere å sende Legolas på besøk for å få med seg alvene i krigen mot de onde maktene? Selvsagt kan karakterene også bli drept. Alt er opp til deg (evt Sauron med Nazgulene som jakter på ringbæreren)!


War of the Ring

Hvis du liker Cthulhu og mythosen, anbefaler jeg Arkham Horror. Her er spillerne etterforskere, og samarbeider om å samle våpen og magiske gjenstander, stoppe portaler i byen og i verste fall måtte bekjempe et av stor-monstrene (f. eks Cthulhu). Veldig kult spill, og jeg liker særlig det at spillerne er på lag mot selve spillet :)


Jeg vil egentlig anbefale dette spillet til alle som er glad i RISK. Om du klarer å få tak i det, så kjøp det med en gang. Hvis ikke får du ta deg en tur til Hamar og bli med på en runde med meg.
Hehe, jeg bor faktisk i Brumunddal (sånn når jeg ikke studerer i Trondheim) så vi kan jo møtes i sommer og spille noe :)
 

Cliffback

Medlem
Ringenes Herre RISK har jeg aldri spilt, og heller ikke vanlig RISK. Derimot spilte Star Wars RISK: The Clone Wars Edition en viktig rolle i brettspillinteressen min! Det var det første ordentlige strategi-brettspillet jeg spilte, og derfra utviklet det seg videre... Lenge siden jeg har spilt det nå (ble etterhvert litt for enkelt), men hadde det hvertfall mye gøy med spillet.
Herlig at det er flere brettspill-entusiaster enn meg her! :D
Ja, jeg skjønner veldig godt hva du mener! RISK generelt ganske enkelt, og det har drevet meg ut på en søken etter mer omfattende spill, slik som Twiligight Imperium. Det som er artig med RISK er at det er såpass simpelt at det stiller større krav til taktikk. Reglene er ikke kompliserte, og man utnytter det enkle systemet til det fulle :) Vet du om Clone Wars RISK ligner på Ringenes Herre-versjonen?

Først går vi inn i andre verdenskrig-land. Er godt over gjennomsnittet interessert i konflikten, og det gjenspeiles også i brettspillsamlingen min. Axis & Allies-serien var de første brettspillene jeg ble ordentlig hooked på. Den dag i dag har jeg altfor mange av dem: Europe, Pacific, D-Day, Battle of the Bulge, Guadalcanal, Spring 1942, Pacific 1940, Europe 1940, 1942...
På mange måter minner spillene om RISK både i gameplay og kompleksitet, men A&A er noe mer innviklet (dog ikke sånn veldig mye) og variert. Et spill kan ta en del tid, men det er fortsatt en favoritt hos meg.
Axis & Allies er et spill jeg alltid har hatt lyst til å prøve! Virker perfekt for en som ønsker noe litt mer komplisert enn RISK. Memoir'44 virker spennende! Har jeg ikke hørt om før, men har sett en del av disse raskere combat-fokuserte brettspillene på Kickstarter. Veldig bra om man ikke ønsker å bruke hele dagen! Det er spennende når spill er satt til en historisk setting, men foretrekker kanskje en ordentlig god fantasy/sci-fi/fiksjonell setting, selv om det overhodet ikke utelukker andre settinger. Det blir litt som på bokfronten, leser mye forskjellig, men fantasy er det jeg leser mest av og lever meg mest inn i :)

Videre drar vi til fantasy-land, der det spesielt er et spill jeg vil trekke frem. Det er Ringenes Herre-spillet War of the Ring. Det er nok en hel del mer komplisert enn RISK-utgaven, men spillet fanger Ringenes Herre-stemningen på en utrolig god måte! Du har Free Peoples på den ene siden, satt opp mot Sauron m/venner på den andre. Noe av det som gjør spillet så kult, er måten ringenes brorskap sin reise til Mt. Doom er representert. Spillet begynner med gjengen samlet i Rivendell, og det er opp til spilleren av Free Peoples å velge hvilken rute de skal ta for å ødelegge ringen, samt unngå de mørke kreftene. Alle i ringenes brorskap er representert med egne figurer og kort med spesial-egenskaper, og akkurat som i historien har medlemmene mulighet til å forlate gruppen for å gjennomføre andre ærend. Dette kan gjøre reisefølget svakere, men kanskje er det viktigere å sende Legolas på besøk for å få med seg alvene i krigen mot de onde maktene? Selvsagt kan karakterene også bli drept. Alt er opp til deg (evt Sauron med Nazgulene som jakter på ringbæreren)!
Oh, man!!! Dette MÅ jeg skaffe meg! Er en veldig stor fan av Ringenes Herre-universet, og har lest bøkene mange ganger! Det høres egentlig litt likt ut som RISK-versjonen, bare mer avansert og med et større fokus på helter og historie og slikt! Hehe, har du sett Collector's Edition av spillet? Det går på ebay for 12.000 og oppover! Sykt!

Hvis du liker Cthulhu og mythosen, anbefaler jeg Arkham Horror. Her er spillerne etterforskere, og samarbeider om å samle våpen og magiske gjenstander, stoppe portaler i byen og i verste fall måtte bekjempe et av stor-monstrene (f. eks Cthulhu). Veldig kult spill, og jeg liker særlig det at spillerne er på lag mot selve spillet :)
Arkham Horror har jeg hørt veldig mye bra om! Interessant å spille på lag mot spillet, det gjør at det blir større fokus på sammarbeid og slikt! Settingen virker også veldig spennende! Fanger interessen min med en gang!

Hehe, jeg bor faktisk i Brumunddal (sånn når jeg ikke studerer i Trondheim) så vi kan jo møtes i sommer og spille noe :)
Oh, man! Det var ikke langt unna! Bor selv på Ådalsbruk. Det hadde vært veldig artig å få til litt brettspilling i sommer! :D Jeg vet at jeg har en del tid i helgene i juli i hvert fall (har en del nattevakter på hverdagene) :)
 
Sist redigert:

Cliffback

Medlem
La til btw. til spillene du nevnte i innholdsfortegnelsen, så kan jeg heller bytte ut linkene om du, som du nevnte, skriver mer omfattende anbefalinger etter hvert :)
 

Zeldafisken

Medlem
Herlig at det er flere brettspill-entusiaster enn meg her! :D
Ja, jeg skjønner veldig godt hva du mener! RISK generelt ganske enkelt, og det har drevet meg ut på en søken etter mer omfattende spill, slik som Twiligight Imperium. Det som er artig med RISK er at det er såpass simpelt at det stiller større krav til taktikk. Reglene er ikke kompliserte, og man utnytter det enkle systemet til det fulle :) Vet du om Clone Wars RISK ligner på Ringenes Herre-versjonen?
Mhm, skjønner hva du mener med RISK. Er selv veldig fan av enkle og elegante spillsystemer som ikke begraver deg i regel på regel, og for min del er Axis & Allies-kompleksiteten akkurat i den sweet spoten. Vet ikke hvor sammenlignbart Clone Wars RISK er med Ringenes Herre-utgaven og de andre, men mye fungerer nok likt. Man har to sider (Republic vs Separatistene) som kjemper over planetene i galaksen, skip fungerer som terningmodifikatorer og man får kort med ulike effekter. Den kule twisten som gjør spillet unikt er Order 66, som for Separatistene blir sterkere og sterkere for hver runde... Når den blir iverksatt har alle Republic-områder og tropper potensiale til tvert å havne under Separatist-kontroll, avhengig av hvor lenge Order 66 har fått bygd seg opp på forhånd.

Axis & Allies er et spill jeg alltid har hatt lyst til å prøve! Virker perfekt for en som ønsker noe litt mer komplisert enn RISK. Memoir'44 virker spennende! Har jeg ikke hørt om før, men har sett en del av disse raskere combat-fokuserte brettspillene på Kickstarter. Veldig bra om man ikke ønsker å bruke hele dagen! Det er spennende når spill er satt til en historisk setting, men foretrekker kanskje en ordentlig god fantasy/sci-fi/fiksjonell setting, selv om det overhodet ikke utelukker andre settinger. Det blir litt som på bokfronten, leser mye forskjellig, men fantasy er det jeg leser mest av og lever meg mest inn i :)
Jepp, både Axis & Allies og Memoir'44 er spennende spill på hver sin måte. Som du selv sier, så har vi jo alle ulike preferanser på hva slags settinger vi foretrekker, og jeg er kanskje tilsvarende dypt inne i andre verdenskrig som du er i fantasy/sci fi :D Så for meg er dette knallspill på alle måter!

Oh, man!!! Dette MÅ jeg skaffe meg! Er en veldig stor fan av Ringenes Herre-universet, og har lest bøkene mange ganger! Det høres egentlig litt likt ut som RISK-versjonen, bare mer avansert og med et større fokus på helter og historie og slikt! Hehe, har du sett Collector's Edition av spillet? Det går på ebay for 12.000 og oppover! Sykt!
Da er dette absolutt spillet for deg, ja! Mhm, den Collector's Edition-en koster noen kroner, heh. Med malte miniatyrer og hele pakka er jo det den ultimate utgaven, men skal nevnes at den vanlige utgaven av spillet også er svært vakker. God kvalitet på både brett, kort og miniatyrer. Traff og pratet faktisk med en av spillutviklerne, Francesco Nepitello, for et og annet år siden (han har en liten spillbutikk i Venezia). Med den entusiasmen og gløden han viste for LotR-universet, skjønner jeg godt at spillet endte opp så bra som det ble :)

Arkham Horror har jeg hørt veldig mye bra om! Interessant å spille på lag mot spillet, det gjør at det blir større fokus på sammarbeid og slikt! Settingen virker også veldig spennende! Fanger interessen min med en gang!
Mhm, liker at det finnes et samarbeidsspill av et sånt kaliber! Eneste problemet med spillet er at det er svært mye å holde styr på (items, skills, magi, sanity-level osv), og jeg tror det også kunne fungert svært godt på PCn, der dataen tar seg av ressurs-styringen. Ikke misforstå, det fungerer bra likevel, men for å si det sånn: jeg endte opp med å kjøpe en planoboks for å holde styr på alle de små kortene og counterne :p

Oh, man! Det var ikke langt unna! Bor selv på Ådalsbruk. Det hadde vært veldig artig å få til litt brettspilling i sommer! :D Jeg vet at jeg har en del tid i helgene i juli i hvert fall (har en del nattevakter på hverdagene) :)
Det må vi få til, vet du! Er såvidt jeg vet hjemme mesteparten av juli, så det skal nok gå fint :)
 

Cliffback

Medlem
Mhm, skjønner hva du mener med RISK. Er selv veldig fan av enkle og elegante spillsystemer som ikke begraver deg i regel på regel, og for min del er Axis & Allies-kompleksiteten akkurat i den sweet spoten. Vet ikke hvor sammenlignbart Clone Wars RISK er med Ringenes Herre-utgaven og de andre, men mye fungerer nok likt. Man har to sider (Republic vs Separatistene) som kjemper over planetene i galaksen, skip fungerer som terningmodifikatorer og man får kort med ulike effekter. Den kule twisten som gjør spillet unikt er Order 66, som for Separatistene blir sterkere og sterkere for hver runde... Når den blir iverksatt har alle Republic-områder og tropper potensiale til tvert å havne under Separatist-kontroll, avhengig av hvor lenge Order 66 har fått bygd seg opp på forhånd.
Det høres jo egentlig ganske spennende ut! Kult at de har gjort Order 66 til en del av spillet. Det vil i hvert fall gjøre at spillet føles enda mer «autentisk».

Jepp, både Axis & Allies og Memoir'44 er spennende spill på hver sin måte. Som du selv sier, så har vi jo alle ulike preferanser på hva slags settinger vi foretrekker, og jeg er kanskje tilsvarende dypt inne i andre verdenskrig som du er i fantasy/sci fi :D Så for meg er dette knallspill på alle måter!
Ja, alle har sine preferanser og foretrukkede settinger. Jeg har alltid vært veldig glad i high/epic fantasy og settinger som er veldig fjerne fra den vi lever i nå. Andre verdenskrig er jo forsåvidt ikke i vår tid, men fortsatt nærme. Liker å bare «drømme» meg helt vekk, om du skjønner. Foreldrene mine er også store Ringenes Herre-fans, og har liksom fått det litt inn med morsmelka. Men det er meg i hvert fall. Andre verdenskrig er veldig spennende det også, og har for all del veldig lyst til å prøve det. Kan se for meg at jeg synes det er et «knallspill» uansett :D

Er veldig glad i post-apokalyptiske settinger også, og backet nettopp spillet Posthuman på Kickstarter. Skal skrive litt om det her så fort jeg får tid.

Da er dette absolutt spillet for deg, ja! Mhm, den Collector's Edition-en koster noen kroner, heh. Med malte miniatyrer og hele pakka er jo det den ultimate utgaven, men skal nevnes at den vanlige utgaven av spillet også er svært vakker. God kvalitet på både brett, kort og miniatyrer. Traff og pratet faktisk med en av spillutviklerne, Francesco Nepitello, for et og annet år siden (han har en liten spillbutikk i Venezia). Med den entusiasmen og gløden han viste for LotR-universet, skjønner jeg godt at spillet endte opp så bra som det ble :)
Wow! Var det tilfeldig eller var det planlagt? Nå fikk jeg bare enda mer lyst til å dra til Venezia!
Og ja, selv den vanlige versjonen av spillet ser veldig bra ut! Jeg må nesten kjøpe det! Har du 2nd Edition? Hva med ekspansjoner?

Leste at det kommer en ny ekspansjon i år faktisk!

Har du prøvd det nye spillet fra de samme utviklerne, Battle of Five Armies? Skal på mange måter ligne War of the Ring, bare ikke så omfattende, og tar kortere tid.

Mhm, liker at det finnes et samarbeidsspill av et sånt kaliber! Eneste problemet med spillet er at det er svært mye å holde styr på (items, skills, magi, sanity-level osv), og jeg tror det også kunne fungert svært godt på PCn, der dataen tar seg av ressurs-styringen. Ikke misforstå, det fungerer bra likevel, men for å si det sånn: jeg endte opp med å kjøpe en planoboks for å holde styr på alle de små kortene og counterne :p
Hehe, nice! Det virker i alle fall som et veldig artig spill!

Det må vi få til, vet du! Er såvidt jeg vet hjemme mesteparten av juli, så det skal nok gå fint :)
Sweet! Da får vi prates når det nærmer seg :)
 

Zeldafisken

Medlem
Det høres jo egentlig ganske spennende ut! Kult at de har gjort Order 66 til en del av spillet. Det vil i hvert fall gjøre at spillet føles enda mer «autentisk».
Jepp, blir definitivt mer Star Wars-feel over det. Særlig når det er det store plottet som prequelen bygger seg opp til. Det finnes også en RISK-utgave for Original Trilogy, men har ikke prøvd den.

Ja, alle har sine preferanser og foretrukkede settinger. Jeg har alltid vært veldig glad i high/epic fantasy og settinger som er veldig fjerne fra den vi lever i nå. Andre verdenskrig er jo forsåvidt ikke i vår tid, men fortsatt nærme. Liker å bare «drømme» meg helt vekk, om du skjønner. Foreldrene mine er også store Ringenes Herre-fans, og har liksom fått det litt inn med morsmelka. Men det er meg i hvert fall. Andre verdenskrig er veldig spennende det også, og har for all del veldig lyst til å prøve det. Kan se for meg at jeg synes det er et «knallspill» uansett :D
Skjønner hva du mener! Blir vel feil å si at jeg "drømmer" meg vekk i andre verdenskrig, heh, men blir jo litt i samme retningen når jeg i ulike spill tar del i slag og ser kjøretøyene osv, etter å ha lest mye om dem :p

Er veldig glad i post-apokalyptiske settinger også, og backet nettopp spillet Posthuman på Kickstarter. Skal skrive litt om det her så fort jeg får tid.
Ah, gleder meg til å høre om det! Er selv også ganske glad i den type setting. Det har jo vært mange post-apokalypse-videospill de siste årene, så det blir spennende å se hvordan det gjør seg i brettspill-form.

Wow! Var det tilfeldig eller var det planlagt? Nå fikk jeg bare enda mer lyst til å dra til Venezia!
Sjekka ut om det var noen spillbutikker i Venezia før vi dro dit, og fant ut at han hadde en der. Så litt tilfeldig var det jo :D Veldig hyggelig type!

Og ja, selv den vanlige versjonen av spillet ser veldig bra ut! Jeg må nesten kjøpe det! Har du 2nd Edition? Hva med ekspansjoner?

Leste at det kommer en ny ekspansjon i år faktisk!
Jepp, jeg har 2nd Edition, så jeg slipper blant annet fallende Nazguler. Har ikke kjøpt tilleggspakken "Lords of Middle-Earth" enda, siden jeg ikke føler jeg har spilt hovedspillet nok til å ha behov for en utvidelse enda. Men man får med noen ganske kule komponenter, så jeg har en fortløpende vurdering på det :D
Har ikke hørt om den ekspansjonen som kommer i år! Hva er den om?

Har du prøvd det nye spillet fra de samme utviklerne, Battle of Five Armies? Skal på mange måter ligne War of the Ring, bare ikke så omfattende, og tar kortere tid.
Har lest og sett litt videoer om det. Svært likt War of the Ring ja, bare at kartet er slagmarken fra Hobbiten. Blir nok et kjøp i fremtiden, må bare dele opp brettspillkjøpene mine utover året. Er ikke akkurat det billigste spillet :D

Sweet! Da får vi prates når det nærmer seg :)
Det får vi gjøre :)
 

Cliffback

Medlem
Skjønner hva du mener! Blir vel feil å si at jeg "drømmer" meg vekk i andre verdenskrig, heh, men blir jo litt i samme retningen når jeg i ulike spill tar del i slag og ser kjøretøyene osv, etter å ha lest mye om dem :p
Hehe, skjønner veldig godt hva du mener! Alltid gøy å ha noe man kan leve seg litt ekstra inn i :)

Ah, gleder meg til å høre om det! Er selv også ganske glad i den type setting. Det har jo vært mange post-apokalypse-videospill de siste årene, så det blir spennende å se hvordan det gjør seg i brettspill-form.
Mhm, mange spill og filmer i den sjangeren, så spennende med noen brettspill også! Liker veldig godt survival/back-to-basic-tankegangen. Spillet Posthuman handler nettopp om det. Tror at man også i utgangspunktet er på lag mot spillet, men om man taper, så blir man på en måte på lag med spillet mot resten av de gjenværende overlevende (om man blir infected). Skal få skrevet litt omfattende om det!

Sjekka ut om det var noen spillbutikker i Venezia før vi dro dit, og fant ut at han hadde en der. Så litt tilfeldig var det jo :D Veldig hyggelig type!
Nice! Høres jo herlig ut! Elsker slike spesialiserte «nisje-butikker». Skal til London om en måneds tid, så får se om jeg finner noen kule butikker der :)

Jepp, jeg har 2nd Edition, så jeg slipper blant annet fallende Nazguler. Har ikke kjøpt tilleggspakken "Lords of Middle-Earth" enda, siden jeg ikke føler jeg har spilt hovedspillet nok til å ha behov for en utvidelse enda. Men man får med noen ganske kule komponenter, så jeg har en fortløpende vurdering på det :D
Har ikke hørt om den ekspansjonen som kommer i år! Hva er den om?
Fant noe om det på et forum. Det er lite informasjon om det, men det heter visstnok Warriors of Middle-earth, og legger blant annet til flere factions. Kilde: https://boardgamegeek.com/thread/1244255/about-future-war-ring-line

Har lest og sett litt videoer om det. Svært likt War of the Ring ja, bare at kartet er slagmarken fra Hobbiten. Blir nok et kjøp i fremtiden, må bare dele opp brettspillkjøpene mine utover året. Er ikke akkurat det billigste spillet :D
Haha, lett å bli revet med og bruke alt for mye penger. Kjenner følelsen. :p
 

Cliffback

Medlem
SALEMEr det noen som har lekt spillet Mafia noen gang før? Det der en er forteller, og man får utdelt forskjellige roller (mafia, politi, vanlig borger ++). Målet med spillet er å skyte mafiaen (ved å stemme), og mafiaen skal bli kvitt alle andre (blant annet ved å myrde om natta). Et veldig sosialt og artig spill som utelukkende foregår verbalt. Spillet Bang ligner i stor grad på mafia, bare at her er spillet satt mer i et system. Det foregår i en western-setting, med roller som sheriff, renegade og outlaw, der man har kort med forskjellige egenskaper og man har forskjellige mål, avhengig av hvilken karakter man er. Begge spillene er å anbefale.

Spillet Salem er i bunn og grunn et forsøk på å ta det beste ved begge disse spillene, og videreutvikle til noe mer. Spillet foregår i byen Salem på slutten av 1600-tallet, på den tiden heksebrenninger var i vinden. Målet med spillet er rett og slett å brenne alle heksene. Man trer inn i roller som forskjellige borgere, der ingen vet hvem som er hekser eller ikke. Det er kort som gir det alibier for forskjellige hendelser, kort som avgjør om du er heks eller ikke og kort som avgjør mye av det som skjer. Spillet ligger nok tettere opp mot mafia, men har en del av de organiserte elementene fra spillet Bang. Det er vanskelig å skrive så veldig mye mer utdypende uten å ha spilt det ordentlig, men ta en titt på Kickstarter-siden, det virker veldig morro :)

På Kickstarter-siden kan man forresten også pre-ordre spillet, selv om kampanjen er over.

 

Cliffback

Medlem
Ingen Dungeons & Dragons spill? Eller, kanskje ikke brettspill det :D
Jeg ville kategorisert det som brettspill, selv om det skiller seg litt ut. Jeg har dessverre ikke hatt sjansen til å prøve det enda, men skal kanskje ha en session med noen folk til sommeren! Er veldig gira på å spille det!

Har du spilt det?
 

Zeldafisken

Medlem
Salem ser interessant ut! Vi "barna" har ofte lekt Mafia på familiesammenkomster, så hvis Salem er enkelt nok å lære, kan det lett bli en slager :)

Nice! Høres jo herlig ut! Elsker slike spesialiserte «nisje-butikker». Skal til London om en måneds tid, så får se om jeg finner noen kule butikker der :)
Du har sikkert kikket på det, men i London anbefaler jeg Forbidden Planet sterkt, som strengt tatt er Outland++. Like i nærheten ligger også Orcs Nest, som er mye mindre, men likevel har et godt utvalg av brett-, miniatyr- og rollespill :)
 

Cliffback

Medlem
Salem ser interessant ut! Vi "barna" har ofte lekt Mafia på familiesammenkomster, så hvis Salem er enkelt nok å lære, kan det lett bli en slager :)
Yes! Alltid god stemning med Mafa! Har du prøvd å leke Mafia over en langtur? Har vært på et par utenlandsturer med ungdomsgruppa i Hamar Frikirke hvor vi har lekt Mafia over en ukes tid. Da vil man faktisk kunne bruke ordentlige argumenter for å finne ut hvem som er mafia'en og slik (ved at man følger med på hvem som har hengt med hvem i løpet av dagen). Det blir på en måte mer ekte :) Som en mild for for laiv/larp :)

Du har sikkert kikket på det, men i London anbefaler jeg Forbidden Planet sterkt, som strengt tatt er Outland++. Like i nærheten ligger også Orcs Nest, som er mye mindre, men likevel har et godt utvalg av brett-, miniatyr- og rollespill :)
Jepp, har hørt Forbidden Planet! Er et must å stikke innom :D Forhåndsbestilte et spesialcover av nummer en av den nye Star Wars tegneserien derfra :) https://forbiddenplanet.com/131599-star-wars-1-forbidden-planet-adi-granov-variant/

Orcs Nest har jeg ikke hørt om. Vi får ta en tur innom :D Takk for tipset!
 

Zeldafisken

Medlem
Yes! Alltid god stemning med Mafa! Har du prøvd å leke Mafia over en langtur? Har vært på et par utenlandsturer med ungdomsgruppa i Hamar Frikirke hvor vi har lekt Mafia over en ukes tid. Da vil man faktisk kunne bruke ordentlige argumenter for å finne ut hvem som er mafia'en og slik (ved at man følger med på hvem som har hengt med hvem i løpet av dagen). Det blir på en måte mer ekte :) Som en mild for for laiv/larp :)
Jepp, vi hadde en runde over flere dager i campen jeg bodde i på Skjærgårds for et par år siden. Ble drept ganske fort, men artig var det! :D


Jepp, har hørt Forbidden Planet! Er et must å stikke innom :D Forhåndsbestilte et spesialcover av nummer en av den nye Star Wars tegneserien derfra :) https://forbiddenplanet.com/131599-star-wars-1-forbidden-planet-adi-granov-variant/

Orcs Nest har jeg ikke hørt om. Vi får ta en tur innom :D Takk for tipset!
Nice, dritkult cover!
Ja, som sagt så ligger Orcs Nest nesten rett rundt hjørnet, så skader ikke å kikke innom :)
 

Cliffback

Medlem
Jepp, vi hadde en runde over flere dager i campen jeg bodde i på Skjærgårds for et par år siden. Ble drept ganske fort, men artig var det! :D
Sweet! Skjærgårds er god stemning! Var der i 2011, men har ikke kommet meg ditt siden dessverre. Var på Skjærgårds Vinter i Ål i fjor da :)

Nice, dritkult cover!
Ja, som sagt så ligger Orcs Nest nesten rett rundt hjørnet, så skader ikke å kikke innom :)
Hehe, ja! Når jeg ser slikt, så er det ofte vanskelig å holde fingrene fra fatet :p Begynte å abonnere på alle ongoing Star Wars-tegneserier på Outland nå nettopp. Gøy å ikke bare ha alt digitalt :)
Må definitivt stikke innom butikken!
 
Topp Bunn