Hva er nytt
Topp Bunn
  • Hei Gjest,

    Velkommen til Spillforumet. Registrer deg i dag og bli med på diskusjonen!

Savn

Rolly

Medlem
Må si jeg virkelig savner Amiga-dagene. De var magiske, den følelsen av å sette på et nytt spill eller spill generelt var helt spesiell. De fleste spillene ble kopiert så det var ikke helt lovlig kan du si men det var det ikke så mange som brydde seg om, jeg fikk alle mine kopier rett fra butikken jeg kjøpte Amigaen i også så null problem, hehe. Betalte noen kroner så fikk med meg en liten boks med disketter, det var tider. Noen origianle hadde jeg da men... ;)

Noen av favorittspillene var Defender of the Crown, North & South, Bobo, IK+, m flere jeg ikke husker i farta.

Defender of the Crown:


IK+:


North & South:


Bobo:
 

Rolly

Medlem
Jeg solgte dessverre min til slutt men kjøpte en ny (brukt selvfølgelig) en nå for noen år siden, kjøpte faktisk to for sikkerhets skyld, hehe.
 

Rolly

Medlem
Hva ligger en brukbar Amiga på i disse dager?
Tja, ser de ligger fra ca. rundt 1000,- til 2500,- utifra stand og hva som følger med. Den jeg kjøpte for et par tre år siden gå jeg kr. 1500,- trur jeg, der fulgte det med en del spill. Så kjøpte jeg en av en kompis av meg til kompispris, hehe, kr. 500,- :p
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Aha. Har lyst på en, men har hverken plass eller (viktigere) økonomi til det.:) Om et år er jeg ferdig utdannet lærer med startlønn på 500.000, så kanskje jeg kan overtale kona da.:p
 

Rolly

Medlem
Når det gleder spill nå er det jo bare å laste ned fra nett og kjøre over på diskett.... det som er utfordringa blir å få tak i disketter :p
Er vel kanskje andre måter å gjøre det på og men det har jeg ikke satt meg inn i :)
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Det var nokså stivt for en Amiga. Men kanskje verdt det for de som liker å knote med gamle maskiner. :)

Disketter fra ebay? eller qxl? hehe
 

Rolly

Medlem
Det er med det som med alt annet som ikke produseres lenger, prisen stiger etter etterspørsel. Markedet bestemmer prisen ;)
 

Joachim_F

Spillhistorie
Medlem
Ærlig talt, tror jeg helst jeg bare vil anbefale folk å bruke emulator. Ikke minst fordi Amiga kom i flere varianter og slet litt med bakoverkompatibiliteten. Vil aldri anbefale noen å kjøpe en A500 fremfor en A1200, for eksempel, men kjører du A1200 mister du i utgangspunktet muligheten til å spille mange viktige A500-spill (og en A500 kan selvsagt aldri kjøre spill laget for A1200). I tillegg blir mange Amiga-spill blir mye bedre hvis de installeres på harddisk via WHDLoad, og dermed har du også det kompliserende elementet.

For all del, jeg har selv flere maskiner (inkludert en A1200 med harddisk og SD-kortleser), og jeg er glad for at jeg har dem. Men jeg foretrekker emulator mesteparten av tiden. Det er mye enklere. Bare så utrolig synd at Competition Pro USB-joysticken har gått ut av produksjon, for det er ikke helt det samme uten en ordentlig, digital stikke (og Atari-joysticken, som finnes i mange USB-varianter, er og blir grusom).

Ulempen med Amiga-emulering er at man må ha ROM-filene, men de er ikke vanskelige å finne på nettet (eller kjøpe fra Cloanto). For selve emulatoren, anbefaler jeg den norskutviklede WinUAE-varianten FS-UAE. Den er superenkel å bruke.
 

Rolly

Medlem
For min del er emulator totalt uaktuellt, jeg kjøpte mine for å få tilbake den gamle følelsen med å sitte med den faktiske maskinen og bruke den. Det er ikke kun spillene som teller for min del, det er også det å kunne jobbe med den fysiske maskinen. For nostalgikere så betyr det litt å ha selve maskinene :)
 

Joachim_F

Spillhistorie
Medlem
Jeg tenker nå at halve poenget ville vært å få en ekte maskin i hus.:)
Selvsagt, det er bare et dårligere alternativ enn emulator hvis ønsket er å oppdage de mange klassikerne som kom i løpet av de ti årene Amiga-plattformen hadde sin kommersielle storhetstid, eller oppleve plattformen fra sin beste side (altså ikke en simpel A500 :) ). Amiga er ikke en konsoll, så man må huske på maskinvarekrav, bakoverkompatibilitet (eller manglende sådan), og så videre.
 
Sist redigert:

kaieivindm

Moderator
Medlem
Det er med det som med alt annet som ikke produseres lenger, prisen stiger etter etterspørsel. Markedet bestemmer prisen ;)
Ja, dessverre som med alt annet :p Men er jo de som går over alt for å få tak i slike maskiner. Og eller gull belagte kassetter fra Nintendo :p
 

Joachim_F

Spillhistorie
Medlem
Der har man en fordel med Amiga, i alle fall. Er veldig moderne å like Nintendo, så prisene flyr i været. Mens Amiga ignoreres av de yngre, så prisene er fortsatt rimelige. :)