Hva er nytt
Topp Bunn
  • Hei Gjest,

    Velkommen til Spillforumet. Registrer deg i dag og bli med på diskusjonen!

Segas markedsdominans i Europa?

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Jeg leser en bok om Segas skiftende suksesser for tiden; Sevice Games: The Rise and Fall of Sega. En veldig interessant bok, men den fikk meg til å tenke: Den sier gang på gang at Sega var totalt dominerende i Europa, utenom i Sveits og "enkelte" skandinaviske land. Nå er vi ikke så mange skandinaviske land, så gad vite hva forfatteren mener med det. Men i Norge da jeg vokste opp i hvert fall, var Sega så godt som ikke-eksisterende?:cautious:

Jeg var veldig overrasket da jeg leste at Nintendo hadde liten markedsandel på den tiden. Jeg er født i 1986 og fikk min første konsoll, en NES, i 1990/1991, og en GameBoy et par år senere. Alle vennene mine hadde NES, senere SNES. I kjente til en, eneste, gutt med en MegaDrive, ingen hadde Master System. Denne ungen bodde på andre siden av landet og var en fjern slektning. I spilte hos ham en eneste gang, tror jeg. :p

Når det gjelder Game Gear, så husker jeg at det var reklamer for den, og jeg tror en venn av en venn hadde en. Saturn hadde jeg ikke engang hørt om før jeg leste om den en gang tidlig på 2000-tallet. Inntil jeg leste en artikkel om den litt senere i RetroGamer Magazine, visste jeg ikke at den hadde vært solgt i Europa i det hele tatt. Jeg trodde det var et feilet eksperiment i USA eller noe.

Jeg trenger vel ikke å si at Mega CD, 32X og så videre, hadde jeg ikke hørt om før mye senere. Jeg husker Dreamcast ble reklamert for da den kom, men jeg kan ikke huske å ha sett en i levende live noen gang.:p Alle mine venner etter NES/SNES-æraen hadde N64 eller Playstation.

Jeg antar det jeg prøver å si er at jeg er veldig, veldig overrasket over at Sega hadde så god market-penetrasjon. De eksisterte ikke i min verden som liten. Det var kun Nintendo. Ingen skolegårdskonsollkrig å snakke om her, nei.:D