Hva er nytt
Topp Bunn
  • Hei Gjest,

    Velkommen til Spillforumet. Registrer deg i dag og bli med på diskusjonen!

Spill du forbinder med julen

Zeldafisken

Medlem
Ho ho ho! Neida, det er ikke den ordentlige julenissen, det MEG, Zeldafisken!
I mange år har jeg hatt visse spill jeg liker å dra fram og spille i juletiden. De har ikke nødvendigvis jule/vintertema, men flere av dem har jeg tidligere fått til jul og fått gode minner fra i romjula, som igjen har gjort at jeg har følt spesielt mye for å spille dem i påfølgende juleferier.
Nå som det nærmer seg jul, lurte jeg på om dere også har noen slike spill, som dere får ekstra lyst til å spille når det er jul, juletema eller ei?

For min egen del har jeg et par stykker (hvertfall som jeg kommer på nå):

Generelt sett liker jeg å spille Nintendo-spill i jula, siden jeg ofte har fått det i gave tidligere. Et spill som står spesielt ut er Legend of Zelda: The Wind Waker til Gamecube. Tror det har mye å gjøre med at det er et så utrolig bra og koselig spill. På forhånd hadde jeg spilt demoen, men det var noe helt annet å kunne bruke en del av romjula til å utforske verdenen i ro og mak. Husker vi hadde juleselskap det året, og da stakk alle vi barna ned i kjellerstua og reiste ut på havet. Møtte Zeldafisken og greier.

Et annet Nintendo-spill jeg liker å dra fram i jula er Pokemon-spin off-spillet Pokemon Myster Dungeon: Blue Rescue Team til Nintendo DS. Vet at det er blandede følelser om pillet, men jeg likte måten de la inn Pokemonene i en dungeon crawler, slik at vi fikk noe helt annet gameplay-messig enn de vanlige spillene, men at Pokemon, angrep, items osv var gjenkjennbart. Det at jeg knytter det til jula, er nok fordi både jeg og en kamerat fikk det til jul, slik at vi fikk utforsket hulene sammen. I spillet er det en funksjon at en venn kan redde deg hvis du blir slått ut i en hule, slik at vi fikk hjulpet hverandre selv om vi ikke var med hverandre.

Så kommer min absolutte julefavoritt, Star Wars: Battlefront 2 til PC, som egentlig høres ganske klin kokos ut til å ta den plasseringen. Hovedgrunnen er et custom map jeg lastet ned på nettet for flere år siden, som heter Christmas in Jinglin' Town. Her er de ulike lagene reskinna for å følge juletema, samt andre funksjoner som bl. a at alle skyter snøballer av ulike størrelser istedenfor laser, man kaster pakker over thermal detonators, auto-turrets er snømenn, julesanger spilles i bakgrunnen og Julenissen og Anti-nissen er heltene for hver side. Alt foregår i en koselig by pyntet til julefeiring, og i området rundt har man en frossen innsjø og et fjell/skogområdet med hytter. Dette høres kanskje absurd og skrudd ut, og det er forsåvidt sant, men for min del kommer jeg skikkelig i julestemning ved å spille noen runder på dette brettet. Alt sammen er så forseggjort og bra, og jeg gleder meg virkelig til å komme hjem til jul og få spilt meg inn i julestemningen! Her er noen bilder:


Til slutt vil jeg også nevne Skyrim (på PC) som det nyeste julespillet mitt. Kjøpte det ikke før i fjor rundt starten av desember, men spillet ble en klar julefavoritt opp mot juleaften. Det er så koselig å traske rundt i vinterlandskapet om kvelden mens det snør rundt deg, og stjernehimmelen lyser opp med både nordlys, kometer og haugevis av stjerner. Jeg lasta ned en masse mods da jeg kjøpte spillet, så jeg har kun spilt med de, og er derfor ikke sikker på om det er helt likt i "vanlig" Skyrim, men min utgave gir meg hvertfall julestemning:


 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Skyrim, spillet en aldri blir ferdig med! :) Men ja, kan være enig med deg at det er fantastisk stemning å vandre rundt på natten med landskap som er jawdropping. Flott julealternativ!

Men husker ennå da far kjøpte Nintendo 64 til lillesøster en jul, og endte opp med å sitte hele natten selv å game Super Mario! Good times!

Ellers har Diablo serien en spesiell plass for min del når det kommer til jul, dyster stemning og sette hoarding skills til livs!
Lite som kan slå det for min del.

 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Jeg har skjønt at mange har en liste med spill de spiller i julen. Jeg har aldri hatt slike tradisjoner. Julen er familietid for meg. Spillingen er ikke annerledes, og heller mindre, i de dagene.:)
 

kakemannen

Nintendo Forever
Medlem
Ser for meg type Risk, TP og slike type spill kan bli mer og mer vanlig for familier å gjerne spille sammen digitalt fremover i stedet for brettspill. Brettspill koster jo skjorten om dagen, og deler forsvinner fort!

Men synes det er kjekt å bruke tid på spilling om morgenen i julen!
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Blir nok lite spilling for meg i julen. Skal være uten PC, kun mobil og gammel iPad, fram mot nyttår.:eek:
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Tar vi opp igjen denne tråden for julen? Eller lager vi ny? @Zeldafisken ??
Vi ser det litt an, hvordan aktiviteten er. Men beg har for en gangs skyld nye fritid i julen. Og har en del gaming planer.

Blir nok lite spilling for meg i julen. Skal være uten PC, kun mobil og gammel iPad, fram mot nyttår.:eek:
Skal du klare deg uten noe som helst?! Fra når og til?! Skal bli interessant :D
 

fnwilborn

Moderator
Promotør
Medlem
Altså, jeg er uten PC. Mobilen har 4G og 6 GB datacap for hele måneden, jeg har vel ca 5 GB igjen. iPaden trenger 4G fra mobilen. Grunnen er at internet ikke virker i huset til svigermor, og hun har ikke PC. Jeg har desktop.:eek:
 

kaieivindm

Moderator
Medlem
Altså, jeg er uten PC. Mobilen har 4G og 6 GB datacap for hele måneden, jeg har vel ca 5 GB igjen. iPaden trenger 4G fra mobilen. Grunnen er at internet ikke virker i huset til svigermor, og hun har ikke PC. Jeg har desktop.:eek:
Ah forståelig :) Hvordan kan forresten ikke internett virke? :)